Priština se ljuti, SAD poručuju: "Pristupite" - BIGportal.ba
Region Vijesti

Priština se ljuti, SAD poručuju: “Pristupite”

SAD podržavaju trud Zapadnog Balkana u jačanju integracije i pozivaju vlast u Prištini da pristupi regionalnim ekonomskim integracijama “otvorenog uma”.

To je saopštila američka ambasada u Prištini povodom odbijanja privremenih prištinskih institucija da pridruže inicijativi “Otvoreni Balkan”.

“Vlada Kosova mora da odlučiti kojim će inicijativama da se pridruži i koje najbolje podržavaju njenu ekonomsku viziju. Ohrabrujemo vladu da otvorenog uma pristupi naporima regionalne ekonomske integracije i da prihvati rešenja koja poboljšavaju odnose sa susedima”, rekao je portparol američke ambasade u Prištini za Radio slobodna Evropa, odgovarajući na pitanja u vezi sa odbijanjem Prištine da se pridruži inicijativi “Otvoreni Balkan”.

Iz američke ambasade poručili su da je snažnija ekonomska i politička integracija “od suštinskog značaja za trajni mir i prosperitet, i da će takođe, ojačati postojeće napore tzv. Kosova da ispuni reforme potrebne za budući pristup EU”, prenosi Reporteri.

“Ohrabrujemo Kosovo da traži mogućnosti za smanjenje trgovinskih barijera, povećanje ekonomske konkurentnosti, izgradnju integrisanog regiona i održive ekonomije koja će biti od koristi svim stanovnicima Kosova”, navedeno je u odgovoru ambasade, prenelo je Kosovo online.

Danas objavljeno

Lukašenko uzvraća udarac

M.

“Malo smo i mi krivi”

M.

“Teško je očekivati proboj u pregovorima”

M.

Ostavite komentar