Priština objasnila zašto ne pušta Vulina na KiM - BIGportal.ba
Region Vijesti

Priština objasnila zašto ne pušta Vulina na KiM

“Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova zabranilo je ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu ulazak na Kosovo jer je njegov ;cilj provokacija protiv Kosova”. To je za prištinske medije rečeno u kosovskom ministarstvu. Šef kabineta kosovskog ministra spoljnih poslova Jetljir Zuberaj rekao je za Radio Slobodna Evropa da Vulin “nema šta da traži…

“Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova zabranilo je ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu ulazak na Kosovo jer je njegov ;cilj provokacija protiv Kosova”.

To je za prištinske medije rečeno u kosovskom ministarstvu.

Šef kabineta kosovskog ministra spoljnih poslova Jetljir Zuberaj rekao je za Radio Slobodna Evropa da Vulin “nema šta da traži na Kosovu sve dok Srbija ne prizna Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu”.

“Ovaj zahtev je provokacija i zbog toga što je Vlada Srbije upoznata sa time da je ministru odbrane zabranjena bilo kakva poseta Kosovu”, dodao je on.

Aleksandru Vulinu i delegaciji vojnog zdravstva zabranjen je ulaz na Kosovo, saopštio je kabinet Vulina. Ministru i delegaciji nije dozvoljeno da posete Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici.

Danas objavljeno

Bajden uveo prve sankcije za korupciju na zapadnom Balkanu

M.

Ako ne postoji visoki predstavnik, ne postoji ni OHR

M.

Ambasada Rusije: Nismo učestvovali na sjednici PIK-a, ne priznajemo Šmita

M.

Ostavite komentar