Priština na sve načine pokušava da oteža Srbima život - BIGportal.ba
Region Vijesti

Priština na sve načine pokušava da oteža Srbima život

Odlukom da građanima sa srpskim pasošem zabrani ulazak na KiM, Priština udara na djecu, rekao je za RTS pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković. U jeku ljetnjih gužvi, Priština je odlučila da se na prelazima više ne prihvataju pasoši izdati osobama u gradovima centralne Srbije. Punoljetne osobe administrativne prelaze…

Odlukom da građanima sa srpskim pasošem zabrani ulazak na KiM, Priština udara na djecu, rekao je za RTS pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković.

U jeku ljetnjih gužvi, Priština je odlučila da se na prelazima više ne prihvataju pasoši izdati osobama u gradovima centralne Srbije.

Punoljetne osobe administrativne prelaze sada mogu preći samo sa srpskim ličnim kartama, dok je za maloljetne osobe potrebno priložiti izvod iz matične knjige rođenih sa fotografijom.

Gužvi na Merdaru i Јarinju ima, a ima i porodica koje su zbog ovoga morale da se vrate da dopune dokumentaciju.

Petković kaže da albanska strana na sve načine pokušava da ugrozi život srpskog naroda na Kosovu, a svojim jednostranim akcijama isprovocira reakciju Beograda.

Ističe da je riječ je o jednoj anticivilizacijskoj odluci koja ima za cilj da ukine dokumenta države Srbije, a sve sa ciljem kako bi se navodno poštovao sporazum o slobodi kretanja.

Kako kaže, ovom odlukom su, prije svega, pogađena maloljetna lica.

Priština ovom odlukom udara na djecu, jer jedina putna isprava koju dijete ima od rođenja jeste pasoš, s obzirom da se lična karta dobija od 16. godine, ukazao je Petković.

  • Na sve načine pokušavaju da ometu slobodu kretanja, pošto su sa taksama koje traju već 10 mjeseci zaustavili promet robe” – naveo je pomoćnik direktora Kancelarije za KiM.

Sve to, kako kaže, govori o tome kakva je nervoza u Prištini i da oni ne žele da se situacija nomalizuje.

  • Suština je da ćemo se mi boriti za svoj narod i da ćemo naći način da im se pomogne – istakao je Petković.

Danas objavljeno

Bajden: SAD će braniti svaki pedalj teritorije NATO

M.

Lavrov upozorio: “Moraju da shvate, biće sve teže”

M.

Beogradski Blic: Ubijen Radoje Zvicer u Panami

M.

Ostavite komentar