Priština bez obrazloženja zabranila posjetu Vanje Udovičića - BIGportal.ba
Region Vijesti

Priština bez obrazloženja zabranila posjetu Vanje Udovičića

Privremene vlasti u Prištini zabranile su ulazak na teritoriju Kosova i Metohije ministru omladine i sporta Srbije Vanji Udovičiću, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosmet.

U saopštenju se navodi da je obavješetenje o zabrani poslato poslije ponoći.

Udovičić je danas trebalo da na Prištinskom univerzitetu sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici razgovara sa mladima i podijeli im stipendije, a potom posjeti Centar za ekologiju i razvoj sporta u Zubinom Potoku.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju ističu da je Priština Udovičićevu posjetu zabranila bez ikakvog povoda i obrazloženja.

  • Njegov boravak na Kosovu i Metohiji uredno je najavljen oficiru za vezu u skladu sa svim sporazumima i ustaljenim procedurama, ali je uprkos tome Priština jednostrano i samovoljno odlučila da mu posjetu ne dozvoli, a obavještenje o tome poslato je noćas u gluvo doba, što je još jedan vid perfidnog iživljavanja Prištine – istakao je direktor Kancelarije Petar Petković.

On je ocijenio da zabrana ministru sporta da posjeti djecu predstavlja anticivilizacijsko divljaštvo usmjereno ka mladima.

  • Najnovija zabrana pokazuje svu osionost i bahatost vlasti u Prištini koje odbijaju i svaku vrstu saradnje, dijaloga i dogovora, ali i nemoć Evropske unije da osigura i garantuje poštovanje sporazuma i civilizovano postupanje albanskih političara – zaključio je Petković.

Napominjući da je posjeta ministra Udovičića najavljena u skladu sa svim procedurama Sporazuma o zvaničnim posjetama i na vrijeme, Petković naglašava da će o ovom, novom kršenju sporazuma obavijestiti sve nadležne međunarodne institicije.

B92,Srna

Danas objavljeno

Spasioci u vodenom parku “Akvana” oživjeli dječaka koji se davio

M.

Dodik: Rješenje da se svi sami prijave Tužilaštvu

M.

Ruski avioni gase požare u Antaliji

M.

Ostavite komentar