PRISTALICE TRAMPA SE NAORUŽALE Zaplijenjena velika količina oružja u Vašingtonu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

PRISTALICE TRAMPA SE NAORUŽALE Zaplijenjena velika količina oružja u Vašingtonu

Američka policija je zaplijenila veliku količinu pušaka i stotine metaka municije u Vašingtonu.

Puške su zaplijenjene od pristalica predsjednika SAD Donalda Trampa koji su prošle sedmice stigli u Vašington i upali u Kapitol da bi pokušali da zaustave kongresno potvrđivanje rezultata izbora 2020. godine.

Loni Kofman suočava se sa više optužbi za oružje nakon što je policija rekla da je kod njega pronašla pet pušaka, 11 molotovljevih koktela, samostrjel, dimne i šok bombe, piše list “Hil”.

Kofman je uhapšen samo zato što je policija istraživala takozvane cjevaste bombe koje su otkrivene u blizini Kapitola u sjedištu Republikanske stranke i Demokratske stranke i primjetila jednu od pušaka u njegovom kamionu dok je obezbjeđivala područje.

Vlasti ne vjeruju da je Kofman odgovoran za te bombe i još nisu identifikovali osumnjičenog.

Policija je pretražila Kofmanov kamion istražujući područje gdje su pronađene cjevaste bombe i pronašla oružje zajedno sa stotinama metaka municije i spiskom javnih zvaničnika i novinara koji su identifikovali kao “dobri momci” i “loši momci”.

Detalji otkriveni u sudskim dokumentima tokom protekle sedmice daju uznemirujuću sliku koja ukazuje na to da su se neki od demonstranata pohrlili na Kapitol spremni za izvršenje nasilja.

Slučajevi, koji su vjerovatno samo početak dugotrajne savezne istrage, sugerišu da je nasilje u Kongresu kada je pet ljudi nastradalo moglo biti i mnogo gore.

Danas objavljeno

Počela vakcinacija trećom dozom na Institutu za javno zdravstvo RS

M.

Beroš: Najveći broj novih slučajeva zaraze je među mladima

M.

Nesreća u Doboju: Vozač teško povrijeđen u sudaru sa autobusom

M.

Ostavite komentar