9. Maja 2022.

Prirodna zamjena za botoks po preporuci Kate Middleton

Big Portal

Vojvotkinja se u njega kune i koristi ga godinama, a zanimljivo je da ste taj moćni sastojak vjerovatno već vidjeli na etiketama određenih beauty proizvoda, a da niste znali koliko je djelotvoran.

https://www.instagram.com/p/CcXph_aO29l/?utm_source=ig_web_copy_link

U pitanju je spilantol koji je zapravo lokalni anestetik biljnog porekla. Njegova dobra strana je to što se može koristiti i nekoliko puta dnevno, a njegov učinak je tako moćan da može potpuno da umanji bore oko očiju na skoro sat vremena. Sa druge strane, redovnom primjenom, lice se njeguje i umanjuju bore i nesavršenosti na duže staze.

https://www.instagram.com/p/CYzKxn8FKvn/?utm_source=ig_web_copy_link

Bitno je i napomenuti da spilantol nije ni medicinska supstanca, niti lijek, već isključivo kozmetički sastojak. Riječ je o takozvanoj masnoj kiselini koja se dobija iz biljke Acmella oleracea i popunjava sitne bore i prve znakove starenja na licu.

Dermatolozi su potvrdili njegovo pozitivno dejtstvo, međutim, trenutno ne postoje dugotrajne studije koje bi bliže pojasnile djelovanje ovog sastojka. Do sada nije bilo neželjenih dejstava, međutim stručnjaci upozoravaju da kao i sa bilo kojim drugim proizvodom, i sa ovim treba biti oprezan.

https://www.instagram.com/p/Cbj90bts59f/?utm_source=ig_web_copy_link

Spilantol se nalazi i u nekim popularnim kozmetičkim preparatima, međutim, bitno je napomenuti da se ovaj sastojak primjenjuje tek nakon što prođe obradu i izdvajanje ekstrakta u laboratorijskim uslovima, odnosno, nije preporuka da koristite samu biljku.

Spilantol se dodaje u serume i kreme i koristi se jednostavno – tako što ih nježno umasirate u lice. Takođe, preporuka je da ga koristite i sa drugim anti age preparatima kao što su hijaluronska kiselina, vitamin C ili retinol kako biste osigurali najbolje rezultate, baš kao što to radi i Kate Middleton.

Izvor: Stil.kurir.rs

(E.M.)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare