Pripremno ročište Miroslavu Aleksiću, advokat oštećenih tražio izuzeće predsjednika vijeća sudija - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Pripremno ročište Miroslavu Aleksiću, advokat oštećenih tražio izuzeće predsjednika vijeća sudija

Vlasnik škole glume Miroslav Aleksić, optužen za silovanje i polno uzniravanje sedam polaznica te škole, stigao je u Palatu pravde, gde se pred Višim sudom u Beogradu održava pripremno ročište pred suđenje. Pred sam početak pripremnog ročišta punomoćnik oštećenih glumica Jugosalav Tintor zatražio je izuzeće predsednika veća sudija Zorana Božovića. Nakon toga ročište je prekinuto pauzom do odluke o ovom zahtevu.

Punomoćnik oštećenih tražio je da se sudija Zoran Božović sam izuzme iz postupka, jer je već ranije odlučivao o produženju pritvora Aleksiću, a što bi, kako smatra advokat, mogao da bude razlog da se kasnije ukine presuda, koji bi donelo njegovo veće.

Miroslav Aleksić je u sud stigao u pratnji svog advokta Zorana Jakovljevića koji je novinarima poručio “pobeđujemo”.

Pripremno ročište trebalo je da se održi 1. oktobra, ali je odloženo zbog izostanka Aleksićevog branioca Zorana Jakovljevića.

Na priprenom ročištu, koje će biti zatvoreno za javnost, Aleksić će se kratko izjasniti da li je kriv povodom optužbi za koje se tereti, a potom će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi tokom suđenja.

Suđenje će biti zakazano po završetku pripremnog ročišta, koje je zakazano i za petak.

Suđenje bi trebalo da bude javno, osim ako učesnici postupka ne zatraže da sud isključi javnosti zbog zaštite privatnosti oštećenih devojaka.

Aleksić je sud došao iz kućnog pritvora koji mu je nedavno određen nakon što mu je ukinut pritvor u kojem je bio skoro devet meseci.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Aleksić se tereti za izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam devojaka.

Njega je prva prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama protiv njega pridružile i druge devojke.

Danas objavljeno

Novi protesti u Zagreb protiv kovid potvrda

M.

Novi soj virusa korona visoko rizičan za Evropljane

M.

Novi soj korone se širi: U Britaniji prvi slučajevi

M.

Ostavite komentar