Pripremite se za kampovanje - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Pripremite se za kampovanje

Kampovanje je sve popularnije, bez obzira na to noćite li u običnom ili luksuznom “glamping” šatoru kakvi su u posljednje vrijeme sve traženiji.

Kampovanje nije za svakoga. Neki ne mogu ni zamisliti da se odreknu određenog komfora, što putovanje u kamperu ili spavanje u šatoru neminovno donosi. Oni koji su probali i svidjelo im se, kažu da nema boljeg odmora.

Istražili smo: Evo zašto su kamperi nešto fenomenalno | Autostart

Kad su u istraživanju bogate poslovne ljude koji godinama ljetuju u kampovima pitali u čemu je tajna, zbog čega ne ljetuju u skupim hotelima ili vilama kad si to mogu priuštiti, anketari su dobili vrlo jednostavan odgovor: “U kampu se osjećam slobodno. Cijele godine sam u odijelu i žurim se na sastanke, a ovdje sam obučen kako želim i nikada se ne žurim, uživam”, bio je jedan od zanimljivih odgovora.

Pripremite se za kampovanje

Upravo ta neopterećenost, odmor u prirodi i mogućnost da ako vam se ne svidi mjesto na koje ste došli ili komšije možete upaliti automobil i produžiti do drugog mjesta, glavne su prednosti ljetovanja u kampovima. Možete I isplanirati putovanje koje uključuje po nekoliko dana u raznim mjestima.

Još jedna bitna prednost kampova koji se nalaze uz morsku obalu jes što se oni gotovo uvijek nalaze tik uz more, a u najvećem broju slučajeva imaju i svoju plažu. Uz to, u kampovima su većinom dopušteni kućni ljubimci što je nekima vrlo bitno.

Kad ste se odlučili za kampovanje, još morate odlučiti hoćete li spavati u šatoru ili u kamperu. Šatori su jeftinija verzija, ali kvalitetniji i veći, odnosno komforniji ipak su skuplji. Druga mogućnost je kamp-kućica, odnosno kamper. Kamperi nisu jeftini, a njihova cijena, ovisi o opremljenosti. Kamperi se češće iznajmljuju nego kupuju za ljetovanje, piše Večernji.hr.

Večernji.hr

Danas objavljeno

Čudo neviđeno: Maybach predstavio nesvakidašnji kupe-terenac

Vanja A

Karlos Tavares: „Troškovi elektrifikacije probijaju sve granice“

Vanja A

Sjedište Tesle Motors i zvanično u Teksasu

Vanja A

Ostavite komentar