Musaka je jedno od omiljenih jela ljudi sa ovih prostora, a ako nemate mnogo vremena ovo je savršen recept za vas. Bili početnik u kuhinji ili ne, uspeće vam “iz prve”.
Sastojci:
- 3 – 4 krompira
- 450 g mlevenog mesa
- 1 crni luka
- 2 čena belog luka
- 100 g kačkavalja
- 1 – 2 paradajza
- mladi luk
- so, paprika
- biber, bosiljak
Priprema:
- Krompir isecite na kolutove, pa svaki kolut presecite na pola. Propržite tako isečen krompir u tiganju, pa dodajte biber, so i mlevenu papriku.
- U drugom tiganju propržite mleveno meso i beli i crni luk.
- Kada se meso izdinsta, sipajte ga preko krompira. Odozgo narendajte kačkavalj i poređajte kolutove paradajza. Ostavite poklopljenu musaku na ringli dok se sir ne otopi.
- Na kraju dodajte praziluk i bosiljak.