17. Aprila 2025.

Pripremite ribu na tiganju na najjednostavniji način: Marinada će vas oduševiti 

Ideja za današnji posni ručak

Potrebno je:

  • 1 kg oslića (ili bilo koje druge posne ribe)
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 2-3 kašike kukuruznog brašna
  • sok od 1 čena belog luka (proceđen)
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica aleve paprike
  • malo mlevenog bibera
  • 200 ml kisele vode (može i pivo)
  • 100 g prezli
  • ulje za prženje

Za premazivanje:

  • sstatak proceđenog belog luka
  • još 2 čena izdrobljenog belog luka
  • 1 kašika vode
  • seckani peršunov list

Prilog:

  • krompir salata

Priprema:

Pripremite ribu. Operite i očistite oslića (ili drugu ribu) i isecite na tanje komade. Napravite smesu za paniranje. U činiji izmešajte kukuruzni skrob, kukuruzno brašno, alevu papriku, so, biber i proceđeni sok od 1 čena belog luka. Postepeno sipajte kiselu vodu (ili pivo) i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.

Pripremite prezle. U posebnu činiju sipajte prezle.

Panirajte ribu. Hvataljkom uzimajte komade ribe, umočite ih u smesu sa brašnom, a zatim ih uvaljajte u prezle, tako da budu dobro prekrivene sa svih strana.

Pržite ribu. Na jačoj vatri ugrejte ulje u tiganju. Spustite paniranu ribu u vrelo ulje, a zatim smanjite ringlu na srednju temperaturu (kod indukcione na 6, kod električne na 2 jačine). Poklopite i pržite dok ne porumeni sa jedne strane. Zatim pažljivo okrenite i pržite i drugu stranu dok ne bude zlatno žuta i hrskava.

Ocedite. Izvadite prženu ribu na poslužavnik obložen papirnim ubrusima da se ocedi višak ulja.

Napravite premaz. U malu činiju stavite ostatak proceđenog belog luka, dodajte još 2 izdrobljena čena belog luka, kašiku vode i seckani peršunov list. Dobro promešajte.

Premažite ribu. Preko pržene ribe premažite pripremljenom smesom sa belim lukom i peršunom.

Služite toplo uz krompir salatu.

Magazin.novosti.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare