Pripreme za obnovu Banijske ulice na Petrićevcu - BIGportal.ba
Banja Luka

Pripreme za obnovu Banijske ulice na Petrićevcu

Poslije niza sastanaka sa mještanima Banijske ulice u vezi sa rekonstrukcijom te ulice, Odjeljenje za komunalne poslove pripremilo je tehničku dokumentaciju i krenulo sa pripremama za raspisivanje tendera za izgradnju kanalizacije.

Ova ulica, zajedno sa Ljevčanskom, služila je kao servisna saobraćajnica prilikom prošlogodišnje izgradnje novog puta na Petrićevcu i pretrpila je značajna oštećenja. Iako je odmah počela sanacija obje ulice, mještani Banijske su zatražili da se najprije izgradi nova kanalizaciona mreža, a da se nakon toga ulica ponovo asfaltira.

– Krajem prošle godine razgovarali smo sa mještanima Banijske koji su iznijeli svoj zahtjev i pokrenuli procedure za realizaciju ovog projekta – kaže Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove. On pojašnjava da je bilo potrebno vrijeme za raspisivanje tendera i izradu tehničke dokumentacije, te da se nada da će u drugoj polovini ove godini dobiti izvođača i početi sa radovima.
Poslije kanalizacije, Banijska ulica dobiće novi asfaltni pokrivač.

Rekonstrukcija Banijske ulice uslijediće nakon izgradnje novog puta na Petrićevcu, u pravcu Motika. Ovaj, novoizgrađeni put dug je 1,2 kilometra, a u njegovu izgradnju uloženo je više od dva miliona KM.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Oslikan mural na školi u Šargovcu: Posvećen djeci stradaloj u ustaškom pokolju

M.

Dom omladine u Banjaluci otvorio svoja vrata za mlade

M.

Planirana isključenja električne energije za 26.10.2021. godine

Vanja A

Ostavite komentar