Princu Hariju sud omogućio da ospori ukidanje zaštite - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Princu Hariju sud omogućio da ospori ukidanje zaštite

Princ Hari danas je dobio dozvolu da pravno ospori odluku vlade kojom mu je uskraćivana policijska zaštita dok je boravio u Britaniji.

Hari, unuk kraljice Elizabete, dobio je punu policijsku zaštitu koja se daje ličnostima iz kraljevske porodice prije nego što je odlučio da se povuče sa svojih kraljevskih dužnosti i preseli se u Sjedinjene Države sa suprugom Megan 2020. godine, podsjeća Rojters.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Velike Britanije odgovorno za policiju, imigraciju i bezbjednost odlučilo je u februaru te godine da ukine Hariju lično policijsko obezbjedenje dok je u Britaniji, čak i ako sam pokrije troškove.

Sudija višeg suda, međutim, danas je odobrio dio Harijevog zahtjeva za sudsko preispitivanje procesa u kojem sudija ispituje zakonitost odluke javnog tijela.

Rojters podsjeća da postoje izvjesne tenzije između Harija i kraljevske porodice još od 2019. godine, kada su on i Megan odlučili da osnuju sopstveno domaćinstvo, prekinuvši zajedničke aktivnosti koje su imali s princom Vilijamom i njegovom suprugom Kejt.

Hari i Megan oslanjali su se na privatni tim za obezbjeđenje od preseljenja u Kaliforniju, gdje žive sa dvoje djece.

Harijevi advokati su naveli da privatni bezbjednosni aranžmani nisu pružili princu nivo zaštite koji mu je bio potreban tokom posjete Britaniji.

Nezavisne.

Danas objavljeno

Kevin Spejsi ide na sud zbog optužbe za zlostavljanje

Vanja A

R’Boni Gabriel prva Filipinka s titulom mis Amerike u posljednjih 60 godina

Vanja A

Stvari koje trebaš znati ako želiš da imaš psa i mačku istovremeno

Vanja A

Ostavite komentar