Princeza Dajana bi danas napunila 60 godina: Voljela je TRI STILA kojima je pisala ISTORIJU MODE - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Princeza Dajana bi danas napunila 60 godina: Voljela je TRI STILA kojima je pisala ISTORIJU MODE

Princeza Dajana smatra se najvoljenijom pricezom u istoriji.

Bila je najvoljenija princeza na svetu, njena pojavljivanja pratila su se u stopu, a i dan danas svet priča o njoj, 1. jula 1961. godine rođena je princeza Dajana. 

Dajana je rođena u porodici britanskog plemstva sa kraljevskim poreklom kao Poštovana Dajana Spenser. Roditelji su joj se ratveli dok je bila mlada, pa ju je čuvao otac, imala je dve starije sestre i mlađeg brata.

Tokom odrastanja bila je poznata po stidljivosti, ali je pokazivala interesovanje za muziku i ples. Velika ljubav prema deci navela ju je da neko vreme radi kao asistent u vrtiću, a ond aupoznaje princa Čarlsa i njen ivot se menja iz korena. Naime, budući supružnicu upoznali su se dok je Dajana bila dete dok je njena porodica iznajmljivala imanje u vlasništvu kraljice Elizabete.

Štampa i javnost bili su fascinirani ovim naizgled drugačijim parom, princom i sramežljivom mladom ženom koja se zanima za modu i popularnu kulturu. Par se venčao 29. jula 1981. godine. a razveo 1996.

Pamćena je kao “narodna princeza” zbog široke popularnosti i globalnih humanitarnih napora.

Stil princeze Dajane

Princeza Dajana je definitivno stilom i istančanim ukusom pisala istoriju mode. Vladala je veštinom kraljevskog oblačenja, nikada nije kršila bonton, ali je umela da ostane dosledna sebi.

Midi haljine

Da je midi stil vladao još 80-ih pokazuje stil princeze Dajane. Midi dužina haljine bila je jedna od njenih omiljenih, a nedavno nam se model vratio i ponovo je ovaj vanvremenski stil prihvaćen. Pastelno je često bio njen izbor uz tufnice kao dezen.

Duboke pantalone

Krajem 80-ih duboke pantalone, ravnih nogavica postaju popularne, bilo od teksasa ili druge tkanine, počele su da se nose širom sveta. Dajana im je bila naklonjena i dala im poseban pečat. Birala ih je za opuštenija dešavanja i poslovna putovanja širom sveta. Kombinovala sa dugim sakoima ili jednostavnim belim košuljama.

Elegantne haljine

Kada se radi o eleganciji imala je jedan od vodećih stilova na svetu. Nosila je haljine čiji su se krojevi kasnije pravili, a njihova lepota prepričavala. Duge balske haljine, svilene ili romantičnog kroja, svemu je umela da da posebnu draž.

Danas objavljeno

Iznenadili su mnoge: Harry i Meghan u prvoj zajedničkoj naslovnici od kada su zajedno

Vanja A

Jedan od najvećih domova u St. Bartsu mogao bi biti vaš za 80 miliona dolara

Vanja A

Supruga NBA zvijezde o rasističkom napadu u Hrvatskoj: “Ne pamtim toliko mržnje”

Vanja A

Ostavite komentar