Princeza Amalija, nasljednica holandskog prestola, odriče se sume od 1,6 miliona evra - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Princeza Amalija, nasljednica holandskog prestola, odriče se sume od 1,6 miliona evra

Holandska princeza Amalija, nasljednica prestola, odrekla se prava na godišnji prihod od 1.6 miliona evra, jer bi se zbog tog novca osjećala neprijatno.

Najstarija ćerka kralja Vilema Aleksandra napisala je premijeru Marku Ruteu da želi da se odrekne prava na sumu od 1,6 miliona evra prihoda, jer bi joj bilo neprijatno.

Pošto je položila maturu, u pismu je navela da ne želi novac dok ne dođe vreme za njene kraljevske dužnosti. Istakla je da posle završene škole planira da pauzira jednu godinu sa školovanjem, a onda planira da upiše studije.

„Sedmog decembra 2021. godine ću napuniti 18. godina, i prema zakomu, tada ću dobiti dodatak”, napisala je u pismu holandska princeza, a objavila ga je holandska televizija NOS.
Kako se navodi, to je prvi put da član kraljevske porodice odbija da traži platu i naknadu troškova. Holandska monarhija prestigla je Britaniju kao najskuplju u Evropi, prema studiji iz 2012. godine.

Holandska vlada tokom prošle godine dogovorila je kraljevski budžet od 47,5 miliona evra za 2021. godinu, ne uključujuči troškove državnih poseta i plata, a kralj Vilijem Aleksander dobio je 998.000 evra platu i 5,1 milion za službene troškove. Njegova supruga Maksima dobila je 1,1 milion evra, bivša kraljica Beatris 1,7 miliona, a Amalija 1,6 miliona evra.

Izvor: RTS

Danas objavljeno

Dečak uz kog smo pjevali “Rakamakafon” danas ima potpuno drugo zanimanje

Zeljka

Preminuo Džeki Mejson – pozajmljivao glas kultnom liku iz Simpsonovih

Zeljka

Podloge, korektori, puderi: U Londonu otvorena prva prodavnica za mušku šminku

Zeljka

Ostavite komentar