20. Novembra 2020.

Princ Vilijam pozdravio istragu o Dajaninom intervjuu

Big Portal

Vilijam je u saopštenju naveo da je istraga korak u pravom smjeru i da bi trebalo da pomogne u otkrivanju pozadine postupaka koji su doveli do intervjua i posljedičnih odluka koje je Bi-Bi-Si donio u to vreme.

Upravni odbor Bi-Bi-Sija je juče saopštio da je imenovao Džona Dajsona, sudiju Vrhovnog suda u penziji, da vodi nezavisnu istragu o okolnostima u vezi s kontroverznim televizijskim intervjuom s princezom Dajanom iz 1995. godine.

Objava je uslijedila nakon što je Dajanin brat Čarls Spenser ovog mjeseca ponovio da je novinar Martin Bašir (57) koristio obmanjujuće i lažne tvrdnje kako bi njegovu sestru ubijedio da dâ intervju. On je takođe naveo da je telefon princeze Dijane bio prisluškivan i da je njen tjelohranitelj kovao zavjeru protiv nje.

Bi-Bi-Si se izvinio zbog lažnih bankovnih izvoda o tome da su dva viša saradnika bila plaćena za otkrivanje informacija o Dajani, ali je napomenuo da ovi dokumenti nisu uticali na njenu odluku da pristane na intervju.

Kompanija je saopštila da se Martin Bašir, koji trenutno radi kao urednik za vjerske teme, nalazi na bolovanju nakon operacije na srcu i komplikacija nastalih posle zaraze koronavirusom početkom godine.

U čuvenom intervjuu iz 1995. godine princeza Dajana je rekla: “Bilo nas je troje u braku”, misleći na vezu princa Čarlsa sa Kamilom Parker Bouls. Intervju je gledalo nekoliko miliona ljudi.

Dajana se od princa Čarsla razvela 1996. godine, a godinu dana kasnije poginula je u saobraćajnoj nesreći u Parizu dok su je jurili paparaci.

Čarls se oženio Kamilom 2005. godine.

(RTS)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare