Princ, sudija i vojnik iza zavjere u Njemačkoj: Ko je Hajnrih XIII? - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Princ, sudija i vojnik iza zavjere u Njemačkoj: Ko je Hajnrih XIII?

Njemački princ Hajnrih XIII Rojs od Grajca uhapšen je u srijedu ujutro zajedno sa najmanje 24 osobe osumnjičene za planiranje državnog udara u Njemačkoj.

Pokušaj puča u Njemačkoj koji je spriječen rano jutros kada je pokrenuta velika policijska akcija u čak 11 saveznih pokrajina i dalje je glavna vijest.

Nove inforamcije koje se pojavljuju otkrivaju veliku zavjeru u koju su umiješani ljudi na visokim pozicijama aktivni i bivši pripadnici specijalnih jednica i vojske Bundesvera, a otkrivaju se i njihove namjere.

Kako je javio Bild, mreža je formirana oko princa Hajnriha koji je klasifikovan kao bezbijednosna pretnja, kao i bivša poslanica AFD i berlinska sudija Birgit M.V.

Ono što je interesantno jeste da je među zavjerenicima bio i pripadnik specijalne vojne nemačke jednice KSK, a to je otkrila vojna kontraobavještajna služba.

Ko je princ Hrajnrih XIII

Centralna figura zajverenika je navodno tirinški aristokrata princ Hajnrih Rajs XIII, koji radi kao privatni finansijski konsultant. Rajs je više puta naglašavao da moderna Njemačka nije suverena država i da je pod kontrolom Sjedinjenih Država i Ujedinjenog Kraljevstva. Rajs je trebalo da postane regent nakon puča na čelu vlade i njemačke države. Zaverenici su se okupili u lovačkoj kući jednog aristokrate u Tiringiji da razgovaraju o planovima za državni udar.

Vladarska kuća Rojs je vladala zemljama u Tiringiji od 12. vijeka. Rodonačelnik mlađe loze dinastije bio je Hajnrih Prvi krajem 13. vijeka. Oženio se unukom kneza Danila Romanoviča. Među predstavnicima su Hajnrih fon Plauen, koji je predvodio Tevtonski red posle poraza u bici kod Grunvalda, Julijana-Henrijeta-Ulrika, supruga ruskog carevića Konstantina, suprug britanske kraljice Viktorije, suprug-princ Albert, Sama kraljica Viktorija, belgijski kralj Leopold I, šef kuće Hajnrih XLV, uhapšen 1945. od strane sovjetskih državnih službi bezbjednosti, brojni potomci iz brakova sa ruskom vladajućom kućom.

Kao vojni lider zaverenika je obležen navodno Rudiger fon P., penzionisani nemački padobranac koji je oko sebe okupio istomišljenike njemačke specijalce, uključujući i aktivne oficire Komande specijalnih snaga, čiji je jedan pripadnik uhapšen.

Novosti/Foto: EPA

Danas objavljeno

Putin: Fašizam i njemački tenkovi ponovo prijete Rusiji

Vanja A

Policija utvrđuje odgovornost imama koji je vrijeđao Svetog Savu i SPC

Vanja A

Vukanović optužen za nasilničko ponašanje

Vanja A

Ostavite komentar