Princ Harry želi s porodicom posjetiti kraljicu, ali se plaši: Prijeti tužbom ako mu se ne vrate stare privilegije - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Princ Harry želi s porodicom posjetiti kraljicu, ali se plaši: Prijeti tužbom ako mu se ne vrate stare privilegije

Princ Harry želi svoju djecu dovesti u posjetu Velikoj Britaniji, no čini se da se on i njegova porodica ne mogu vratiti kući jer je to za njih preopasno.

Harryjev pravni zastupnik smatra da su princ i njegova porodica dobili previše neonacističkih i ekstremističkih prijetnji te zbog toga on nije siguran pri povratku u svoju rodnu zemlju. Harry se čak odlučio za korak dalje pa je odlučio zaprijetiti tužbom britanskoj vladi ako im ne pruži sigurnost dok su u Velikoj Britaniji.

Britanska vlada spriječila je princa Harryja da on sam finansira policijsku zaštitu za sebe i svoju porodicu dok je u Londonu. On je zatražio reviziju te odluke Ministarstva unutarnjih poslova.

Nakon što je ta vijest procurila u medije, oglasio se i glasnogovornik vojvode od Sussexa koji smatra da bi u obzir trebale biti uzete sve jasno utvrđene činjenice u vezi s Harryjevim molbama za sigurnost.

– Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa osobno su financirali privatno osiguranje za porodicu, no ta sigurnost ne može se primijeniti na potrebnu policijsku zaštitu koju žele dok su u Ujedinjenom Kraljevstvom. Ako nemaju odgovarajuću zaštitu, princ Harry i njegova porodica ne mogu se vratiti u njegov dom, stoji u priopćenju.

Prinčevi advokati tvrde kako je osiguranje u domovini za njega izuzetno nužno, ponajviše jer je njegova porodica izložena prijetnjama.

Vojvoda od Sussexa očito nije upoznat s kompleksnošću sigurnosnog sistema Velike Britanije. Prema njihovom sistemu sigurnosti, on nije britanski državljanin te samim time sramoti cijeli sistem jer ga ne poznaje dovoljno dobro.

Čini se da je kraljevska porodica na meti sramoćenja. Prisjetimo se, kraljicinom omiljenom sinu princu Andrewu se sudi zbog optužbi vezanih uz seksualno zlostavljanje.

Iako se očekivalo da će moćna kraljica Elizabeta napraviti sve da spasi svog omiljenog sina, pokazalo se da to nije tako, te mu je oduzela sve vojne titule i kraljevsko pokroviteljstvo, što znači da je Andrew ostao bez diplomatskog imuniteta, te će se pred sudom braniti kao svaki drugi čovjek. Također, zabranjeno mu je koristiti titulu ‘njegovog kraljevskog visočanstva’, piše BBC.

Izvor: story.hr

(S.P.)

Danas objavljeno

Frizura kao kod Heder Loklir iz najboljih dana – kosa bujna kao osamdesetih

Zeljka

Kako da se na prirodne načine zaštitite od komaraca

Zeljka

Najlepša Rumunka svih vremena je u Kanu i magnetski privlači

Zeljka

Ostavite komentar