Princ Harry sada žali što neće moći služiti kraljici i obavljati vojničke dužnosti - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Princ Harry sada žali što neće moći služiti kraljici i obavljati vojničke dužnosti

Princ Harry, vojvoda od Sussexa, izrazio je “veliku tugu” u nedjelju naveče u prvom javnom obraćanju otkako je Buckinghamska palata najavila da će se on i njegova supruga Meghan odreći kraljevskih titula i neće predstavljati kraljicu kao članovi kraljevske porodice.

“Velika Britanija je moja zemlja i mjesto koje volim. To se neće nikada promijeniti”, započeo je princ Harry svoj govor.

Kako piše CNN, princ Harry je istakao da njegova i odluka njegove supruge nije donesena preko noći te da su mjesecima razgovarali i prolazili kroz mnogo izazova sve ovo vrijeme. Dodao je kako možda nekada nije donosio prave odluke, ali da u ovom slučaju nije postojala druga opcija.

“Nadao sam se da ćemo nakon ove odluke moći nastaviti služiti kraljici i zajednici, kao i to da ću obavljati svoje vojničke dužnosti i sve to bez korištenja finansijskih sredstava, ali nažalost to nije bilo moguće”, rekao je princ Harry.

Podsjećamo, princ Harry i njegova supruga Meghan Markle objavili su početkom januara kako odustaju sa pozicija koje uživaju članovi kraljevske porodice. Kraljica Elizabeta II prihvatila je njihovu odluku o životu koji će biti nezavisan od kraljevske porodice i tereta koji ona nosi.

Princ Harry i njegova supruga Meghan Markle više neće moći koristiti titulu “kraljevsko visočanstvo”, a izgubili su i pravo na korištenje javnih sredstava koja su trošena za kraljevske dužnosti, saopšteno je danas iz Buckinghamske palate.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa vratiće poreskim obveznicima 2,4 miliona funti, što je bilo planirano za utrošak prilikom obnove njihovog doma.

Foto: AFP
Izvor: Klix

Danas objavljeno

Dadilje slavnih osoba nemaju normalan život

Vanja A

Prisjeo mu dobitak na lutriji: Svaki dan mu dolaze kući i traže novac

Vanja A

BL Chilli Queen oduvala mušku konkurenciju na “Šurijadi”

Vanja A

Ostavite komentar