Princ Harry i Meghan Markle prikupljaju donacije za vakcinaciju u siromašnim zemljama - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Princ Harry i Meghan Markle prikupljaju donacije za vakcinaciju u siromašnim zemljama

Britanski princ Harry i njegova supruga Meghan Markle odlučili su povodom drugog rođendana sina Archieja da apeluju na donatore da finansijski podrže akciju kako bi vakcine protiv korona virusa bile dostupne i siromašnim zemljama. “Iako osjećamo da je povratak u normalu nadohvat ruke, znamo da u velikom dijelu svijeta, a…

Britanski princ Harry i njegova supruga Meghan Markle odlučili su povodom drugog rođendana sina Archieja da apeluju na donatore da finansijski podrže akciju kako bi vakcine protiv korona virusa bile dostupne i siromašnim zemljama.

Princ Harry i Meghan Markle prikupljaju donacije za vakcinaciju u siromašnim zemljama“Iako osjećamo da je povratak u normalu nadohvat ruke, znamo da u velikom dijelu svijeta, a posebno u zemljama u razvoju, kampanje vakcinacije još nisu počele”, naveo je jučer bračni par koji se povukao iz britanske kraljevske porodice i sada živi u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

Bračni par je pozvao da ljudi daju donacije koliko su u mogućnosti da bi porodicama u najugroženijim državama širom svujeta bile u mogućnosti da dobiju vakcine protiv korona virusa.

“Sve dok svi, svuda, nemaju jednak pristup vakcini, svijet se neće oporaviti od pandemije”, rekli su oni.

Prikupljena sredstva će biti predata Alijansi za vakcine (Gavi), partnerstvu javnih i privatnih organa koje koordinara distribuciju vakcina siromašnim zemaljama.

federalna.ba/Beta

Danas objavljeno

Nasljednica imperije Svarovski sa mužem uživa na moru

Vanja A

Jennifer i Ben uhvaćeni u strastvenom ljubavnom zanosu

Vanja A

Jill Biden: Štikle s neobičnom potpeticom koje su zasjenile i mini haljinu prve dame

Vanja A

Ostavite komentar