Princ Hari žrtva ruskih komičara: Mislio da priča sa Gretom Tunberg, pa "opleo" po Trampu - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Princ Hari žrtva ruskih komičara: Mislio da priča sa Gretom Tunberg, pa “opleo” po Trampu

Bakingemska palata nije komentarisala ovaj slučaj

Dvojica ruskih komičara tvrde da je princ Hari bio žrtva njihove prevare. Navodno su ga naveli da prokomentariše i napuštanje kraljevske porodice.

Jedan od njih Aleksej Stoljarov rekao je za BBC da je tokom dva telefonska poziva vojvoda od Saseksa govorio o različitim temama, misleći da priča sa ekološkom aktivistkinjom Gretom Tunberg i njenim ocem.

Princ Hari je, kažu, kritikovao Donalda Trampa zbog njegovog odnosa prema klimatskim promenama. Govoreći o odluci da napusti kraljevske dužnosti rekao je da „ona nije bila jednostavna”.

Bakingemska palata nije komentarisala ovaj slučaj.

Stoljarov – koji je sa Vladimirom Kuznjecovim deo dvojca šaljivdžija – rekao je za BBC Moskva da su transkripti razgovora koje je tabloid San ekskluzivno objavio “tačni”.

BBC nije bio u prilici da proveri autentičnost snimaka, koji su napravljeni za Novu godinu i 22. januara.

San je u sredu objavio da je u jednom od razgovora Hari opisao odluku da odstupi sa kraljevskih dužnosti “Nekada prave odluke nisu jednostavne“.

– A ova odluka sigurno nije bila laka, ali je ona bila prava za našu porodicu i prava odluka kako bih zaštitio mog sina. I mislim da ima đavolski mnogo ljudi širom sveta koji mogu da se poistovete sa nama i poštuju odluku da nam porodica bude na prvom mestu – rekao je vojvoda, prenosi San.

U drugom delu transkripta razgovora, koji je objavljen na internetu, Hari se osvrnuo na odnos prema klimatskim promenama u Sjedinjenim Američkim Državama.

– Mislim samo zbog činjenice da Donald Tramp toliko gura industriju uglja u Americi, već ima krv na rukama – rekao je on navodno.

Stoljarov kaže da su on i Kuznjecov dugo sanjali o tome da razgovaraju sa 35-godišnjim princem.

Odlučili su da ga ponovo pozovu pošto je saopšteno da će odstupiti iz kraljevske porodice.

Komičar kaže da je vojvoda bio vrlo otvoren i da su razgovarali “skoro sat vremena”.

 Imao je potrebu da priča. Deluje da mu je mnogo toga na duši – kaže Stoljarov.

Ruska državna televizija objavila je delove razgovora – sa prevodom – u kojima komičari očigledno ismevaju Harija.

Dok je govorio, navodno kao Greta, jedan od komičara je rekao da je otkrio da ima veze sa kraljevskom porodicom i predložio da se ugovori njen brak sa princem Džordžem kako bi se pojačala briga o klimatskim promenama, na šta se Hari zasmejao.

Stoljarov je dodao da im nije bila namera da omalovaže Harija.

– Koristili smo neke smešne detalje poput tog kako bi naša obmana bila zanimljivija od običnog ozbiljnog razgovora – tvrdi on.

Nije želeo da otkrije kako je nabavio Harijev broj telefona, ali je rekao da su on i njegov partner proteklih nedelja predstavljajući se kao Tunberg – uključujući i nekog ko je „blizak britanskoj politici”.

Ovaj komičarski par prethodno je nasamario pevača Eltona Džona, američkog političara Bernija Sandersa i glumca Hoakina Finiksa.

Hari i Megan su se ove nedelje poslednji put pojavili u javnosti kao „radni” članovi britanske kraljevske porodice.

Pridružili su se kraljici i drugim višim članovima kraljevske porodice na crkvenoj službi povodom proslave Dana Komonvelta u Vestminsterskoj opatiji u ponedeljak popodne.

(Telegraf.rs)

Danas objavljeno

Sofija Vergara postaje kraljica kartela

Zeljka

Plejbojeva vila kao sektaški kult – Holi Medison: “Mislile smo da je Hef fin čovek”

Zeljka

Priroda, zelenilo i mir: Romantična njemačka Venecija

Zeljka

Ostavite komentar