31. Marta 2020.

Princ Hari i Megan zvanično prestaju sa kraljevskim životom

Big Portal

“Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa više bi želeli da u narednim nedeljama i mesecima fokus bude na globalnom odgovoru na Covid-19. Međutim, prepoznajemo da postoje nerešena pitanja koja se odnose na njihovu budućnost izvan prelaznog roka”, rekao je portparol Saseksa.

Budući period podrazumeva da princ Hari injegova supruga Megan više neće koristiti ime “Saseks kraljevska” za svoju neprofitnu organizaciju, vebsajt ili Instagram nalog.

Od 31. marta biće okončano vreme njihovog rada kao kraljevskih ličnosti i počeće njihov novi život.

Videli smo kako je šira porodica ujedinila front prateći ono što su kraljevski izvori prvobitno opisali kao razočaranje i uznemirenje prilikom prve izjave u januaru ove godine, navodi CNN.

Hari i Megan više neće koristiti titule njegovo i njeno kraljevsko visočanstvo i više neće predstavljati kraljicu. To neće promeniti nasledni red Harija i ne znači da se par neće više kretati u kraljevskim krugovima.

Iz Kanade u SAD

Princ Čarls složio se da ih podržava finansijski, a biće im dozvoljeno da zadrže kuću na imanju Vindzor u Engleskoj ako otplate 2,4 miliona funti javnih sredstava koja su iskorišćena za obnovu – ali par je jasno rekao da namerava da provede više vremena u severnoj Americi.

To je na početku značilo da će živeti u Kanadi, gde su uzeli kuću na ostrvu Vankuver, ali je američki predsednik Donald Tramp napisao na svom Tviter nalogu ove sedmice da je porodica otišla u SAD i da SAD neće plaćati za njihovu zaštitu.

Portparol Saseksa je odmah odgovorio da oni ne planiraju da traže od američke vlade da im obezbedi sigurnost i da su obezbedili privatno obezbeđenje.

Oni će svakako imati znatne troškove koji možda neće pokriveni podrškom koju pruža Harijev otac, pa par čak i u kombinaciji sa majčinim nasleđem, svakako neće moći da živi stilom na koji su navikli.

Izazov koji će biti pred njima biće pronalaženje ponuda, koje se plaćaju dovoljno, ali ne vraćaju ih u Veliku Britaniju. Kao i svi drugi i oni sada moraju da plate račune, a obavezali su se da da će prestati da koriste kraljevske titule kao brend.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare