Princ Endru optužen za silovanje, tužba podnesena sudu u Njujorku - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Princ Endru optužen za silovanje, tužba podnesena sudu u Njujorku

Amerikanka Virdžinija Džufri, koja tvrdi da je sa 17 godina dovedena u Veliku Britaniju gde je bila primorana na seksualni odnos sa vojvodom od Jorka, podnela je tužbu sudu u Njujorku tvrdeći da ju princ Endru zlostavljao.

Virdžinija Džufri, koja je jedna od žrtava osuđenog seksualnog prestupnika i njujorškog multimilionera i bankara Džefrija Epstina, tvrdi da ju je princ Endru seksualno napao u Londonu i SAD, što sin britanske kraljice Elizabete uporno negira, prenosi Bi-Bi-Si.

Tužba Džufrijevepred sudom u Njujorku poziva se na Zakon o deci žrtvama iz 2019, koji je proširio prava žrtava da tuže zlostavljače zbog navoda koji su zastareli tokom jednogodišnjeg perioda, ali je taj rok produžen do 14. avgusta ove godine zbog pandemije kovida 19.

U tužbi se navodi da je vojvoda od Jorka tri puta prisilio na seksualni odnos Virdžiniju Džufri, koja se tada zvala Virdžinija Roberts, u londonskoj kući Epstinove saradnice Gilejn Maksvel, i u njegovim kućama na Menhetnu i na Devičanskim ostrvima.

Govoreći o njenim optužbama za seksualno zlostavljanje 2019. godine, princ Endru je rekao da se to nikada nije dogodilo i da se ne seća da je sa njom imao bilo kakav susret.

Princ je ranije saopštio i da žali zbog povezanosti sa američkim finansijerom, koji je prema zvaničnim izveštajima počinio samoubistvo u zatvoru dok je iščekivao početak suđenja za podvođenje i seksualno iskorišćavanje devojaka, i da se duboko saoseća sa Epstinovim žrtvama.

Fond za odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja Džefrija Epstina saopštio je da je okončao rad, isplativši odštete za 150 osoba u vrednosti od 121 miliona američkih dolara.

RTS

Danas objavljeno

Pronađeno smrskano tijelo kod Zlatibora

M.

Ispred jelke s puškama: Kongresmen od Deda Mraza traži municiju

M.

Putin se nada da će SZO uskoro odobriti Sputnjik V

M.

Ostavite komentar