13. Novembra 2020.

Princ Čarls postao modni dizajner

Big Portal

Kako prenosi portal noob.ba, za naslednika britanskog trona mnogi kažu da je ikona stila, pa ne čudi što je 71-godišnji princ od Velsa odlučio da na svoj način zagazi u dizajnerske vode.

Svetu je predstavljena kolekcija Modern Artisan koju čini 18 luksuznih odevnih predmeta, deset ženskih i osam muških od najkvalitetnijih prirodnih materijala, a napravljenih prema načelima održivosti koji princ zagovara u svim područjima života.

Kada je odjeća u pitanju, kako je rekao britanskom Vogu, njega užasava “brza moda”, gdje se odjeća naveliko kupuje i baca.

Rekao je da on više voli da popravlja i prepravlja, nego da baca stvari iz ormara, a da je tako, dokaz su i fotografije snimljene proteklih desetak godina na kojima princ nosi samo dva ista kaputa.

Kaputi, jakne, sakoi, košulje i pantalone iz kolekcije nastali su kao deo projekta Modern Artisan koji je finansirala organizacija The Prince”s Foundation u saradnji s italijanskim Yoox Net-A-Porterom, putem čijih će onlajn stranica odjeću s potpisom britanskog princa moći i da kupe zainteresovani.

Ideja ove dugoročne saradnje je da se ojačaju tradicionalne vještine u proizvodnji odjeće i u Velikoj Britaniji i u Italiji.

Sva zarada od odjevnih predmeta “napravljenih da traju cijeli život i duže” biće uložena u programe obrazovanja mladih ljudi u području tekstila kroz Prince”s Foundation.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare