Primljen Dodikov zahtjev za održavanje posebne sjednice parlamenta - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Primljen Dodikov zahtjev za održavanje posebne sjednice parlamenta

Narodna skupština Republike Srpske primila je zahtjev za održavanje posebne sjednice republičkog parlamenta koji je uputio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik povodom odluka Predsjedništva BiH, usvojenih bez konsenzusa, koje je proglasio veoma štetnim po vitalne interese Srpske.

Za dnevni red Dodik je predložio pet tačaka, navode iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Dodik je proglasio kao veoma štetnu po vitalne interese Republike Srpske odluku o odobravanju zaključivanja sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju o učenju i podučavanju, koja je usvojena na jučerašnjoj sjednici bez konsenzusa, te pozvao poslanike Narodne skupštine da se o tome izjasne.

Veoma štetnom po vitalne interese Srpske Dodik je proglasio i odluku o odobravanju zaključivanja sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju trendova u znanju matematike i prirodnih nauka.

Dodik je naveo da je po vitalne interese Srpske veoma štetna i odluka o odobravanju zaključivanja sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju kompjuterske i informacione pismenosti 2023.

Veoma štetnom po vitalne interese Srpske Dodik je ocijenio i odluku o odobravanju zaključivanja memoranduma o razumijevanju između Centralne izborne komisije (CIK) BiH i OEBS-a u BiH.

Dodik je naveo da je veoma štetna po vitalne interese Srpske i odluka o odobravanju zaključivanja memoranduma o razumijevanju u vezi sa izbornom saradnjom između CIK-a BiH i Državne izborne kancelarije Mađarske.

Navedene odluke Predsjedništva BiH donesene su na jučerašnjoj sjednici bez konsenzusa.

Danas objavljeno

Porfirije: Zaceljena rana raskola s makedonskom crkvom

M.

DNK analiza potvrdila: Pronađeno tijelo pripada Mateju Perišu, uzrok smrti utapanje

M.

Banjalučka firma bez ijednog radnika zaradila osam miliona KM

M.

Ostavite komentar