Primjećena kodna imena za Ryzen/Threadripper naredne generacije - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Primjećena kodna imena za Ryzen/Threadripper naredne generacije

AMD-ovi Ryzen treće generacije/Zen 2 procesori su se tek pojavili na tržištu, ali to ne znači da kompanija sjedi skrštenih ruku.

AMD-ovi Ryzen treće generacije/Zen 2 procesori su se tek pojavili na tržištu, ali to ne znači da kompanija sjedi skrštenih ruku.

Kompanija već planira unapred i počela je da krči put za Zen 3.

AIDA 64 je ažurirana i uključuje kodna imena za dva nova procesora – Vermeer, koji je navodni naslednik Matisse-a i Genesis koji će najverovatnije postati Ryzen Threadripper četvrte generacije.

Vermeer bi mogao biti AMD-ov poslednji AM4 procesor, a implementiraće brojna poboljšanja dizajna. Kada je u pitanju Genesis, verovatno je u pitanju referenca za Genesis Peak, planinu koja je blizu Castle Peaka, što je navodno kodno ime za Ryzen Threadripper treće generacije.

Trenutno nije poznato šta će doneti AMD Zen 3 procesori, ali se veruje da će nastaviti da podržavju DDR4 memoriju. Neke glasine ukazuju na moguću podršku za PCIe 5.0 i novu formu SMT-a koji omogućava četiri threada po jezgru.

AMD-ova Zen 3 serija procesora se očekuje tokom 2020. godine. Procesori će biti izrađeni u 7nm proizvodnji i sadržaće poboljšanja u efikasnosti u odnosu na Zen 2.

Izvor: Overclock3d

Danas objavljeno

Budite oprezni – obratite pažnju šta ste odobrili

Vanja A

MediaTek Dimensity 9000 će biti duplo skuplji od svog prethodnika

Vanja A

Honor 60 prikazan uživo i u četiri boje

Vanja A

Ostavite komentar