13. Novembra 2020.

“PRIMIO SAM PRVU DOZU” Profesor iz Moskve je PRVI SRBIN koji je primio rusku vakcinu, evo KAKO SE OSJEĆA

Big Portal

On se vakcinisao u srijedu, a kako kaže, za sada se osjeća odlično i nema negativnih reakcija.

– U srijedu sam primio prvu dozu ruske vakcine “sputnjik V” i za sada se osjećam dobro. Drugu dozu vakcine primiću za tri nedjelje. Moj savjet svim ljudima u Srbiji i svijetu je da se vakcinišu jer samo tako će moći da nastave da život žive normalno, kao što su to činili prije pojave korona virusa – kaže Sergej.

Do sada je poznato da će našim građanima gotovo sigurno veoma brzo biti dostupne čak dvije vakcine protiv korona virusa – sputnjik “V” i američki “fajzer”, pa će imati mogućnost da biraju kojom vakcinom će se zaštititi od opakog virusa, piše Blic.

Njegov kolega, dekan Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu profesor Vladimir Jakovljević bio je prisutan kada je Sergej primio prvu dozu.

– I ja želim da se vakcinišem ruskom vakcinom, nadam se da ću za mjesec dana uspjeti da odem u Rusiju i da ću to i uraditi. Nažalost, nisam se vakcinisao kad i Sergej jer sam morao da se vratim za Srbiju. Ali ne odustajem, vakcinisaću se, i to sigurno “sputnjikom V” zato što vjerujem ruskim naučnicima i medicini. Isto tako, znam da je i američka vakcina kvalitetna i bezbjedna, zbog toga što je to ozbiljna kompanija koja ne bi rizikovala svoj ugled izbacujući na tržište proizvod koji nije dobar – smatra Jakovljević.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare