Primijećen Redmi Note 10 sa 5G podrškom, OLED ekranom i bržim čipsetom - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Primijećen Redmi Note 10 sa 5G podrškom, OLED ekranom i bržim čipsetom

Redmi Note 10 će biti prvi model u liniji brenda koji stiže sa 5G podrškom. TENAA sertifikacija otkriva da telefon ima i NSA i SA podršku, kao i uobičajeni LTE i starije konekcije.

Telefon će koristiti OLED displej od 6.57 inča, sa 1080 x 2400p rezolucijom. Punch-hole dizajn je zamenjen izrezom u obliku kapljice, gde je smeštena 16MP selfi kamera. Glavna kamera na poleđini ima 48MP senzor, kao kod Redmi Note 9 modela. Međutim, ovoga puta na poleđini su ukupno tri kamere umesto četiri.

Kapacitet baterije iznosi 4420mAh, dok punjenje ima brzinu do 22.5W. Glasine sugerišu da će Redmi Note 10 pokretati MediaTek Dimensity 820 čipset, sa radnim taktom velikih jezgara od 2.6GHz. Čipset će omogućiti snimanje 4K videa.

Redmi Note 10 će biti dostupan u nekoliko konfiguracija, počevši od modela sa 6GB RAM-a i 64GB skladišnog prostora, do 8GB + 256GB varijante. Prisutan je i microSD slot za proširenje.

MediaTek Dimensity 820 čipset će biti predstavljen 18. maja, što sugeriše da bi Redmi Note 10 mogao biti objavljen nedugo nakon toga.

Izvor: GSMArena

Danas objavljeno

Kompanija vivo zvanično predstavila X Fold+ sa savitljivim ekranom

Zeljka

Vodeća regionalna IT Security konferencija stiže u Srbiju

Zeljka

Meta testira funkcije koje bliže integrišu Facebook i Instagram

Zeljka

Ostavite komentar