"Prima lijekove, njegovo zdravstveno stanje je zadovoljavajuće" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Prima lijekove, njegovo zdravstveno stanje je zadovoljavajuće”

Zdravstveno stanje bivšeg predsednika Gruzije Mihaila Sakašvilija, koji u zatvoru štrajkuje glađu, je zadovoljavajuće, saopštilo je Ministarstvo pravde.

“Mihail Sakašvili prima propisane lekove, njegovo zdravstveno stanje je zadovoljavajuće. Dakle njegov krvni pritisak je 120 sa 90, a puls 90”, navodi se u saopštenju, preneo je Tass.

Lični lekar Sakašvilija je prethodno u nedelju saopštio da je zdravstveno stanje bivšeg gruzijskog predsednika pogoršano i da mu je potrebno leečenje.

“Razgovarao sam sa njim pola sata o tome kako da prebrodi noć. Planiram da ga sutra ponovo posetim. Verovatno ćemo morati da ga prebacimo u bolnicu”, rekao je Nikoloz Kipšide, Sakašvilijev lični lekar, preneo je Rojters.

Sakašvili, koji je osuđen u odsustvu u Gruziji 2018. zbog zloupotrebe ovlašćenja i prikrivanja dokaza dok je bio predsednik, uhapšen je nakon što se, posle više godina provedenih u inostranstvu, vratio u zemlju uoči opštinskih izbora prošlog vikenda.

Sakašvili je uhapšen 1. oktobra nakon što je na svom nalogu na Fejsbuku objavio video snimak na kojem je rekao da je stigao u gruzijski lučki grad Batumi.

Danas objavljeno

Policija na nogama: U banjalučkom naselju u kontejneru pronađen više bombi

M.

U Crnoj Gori uhapšen Slobodan Peković, osumnjičen za ratne zločine u BiH

M.

Zakazan sastanak Beograda i Prištine

M.

Ostavite komentar