Prilikom gašenja požara povrijeđeno 10 vatrogasaca - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Prilikom gašenja požara povrijeđeno 10 vatrogasaca

Tokom gašenja požara koji je u poslijepodnevnim satima izbio u brčanskom naselju Pirometal u firmi za proizvodnju i preradu plastike Zoka Plastika, povrijeđeno je više od 10 vatrogasaca.

  • U akciji gašenja požara i spašavanja, povrijeđeno je više lica, od kojih je više od deset pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice, koji su direktno izloženi požaru u pokušaju lokalizovanja, saniranja i gašenja. Trenutno su na terenu četiri vozila JZU “Zdravstveni centar Brčko” Brčko distrikta BiH i Crvenog krsta Brčko distirkta BiH, čije ekipe pružaju pomoć unesrećenima sa zadobivenim opekotinama i trovanjem ugljen monoksidom – naveli su iz Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH.

Dodali su da niko od povrijeđenih nije životno ugrožen, a procijenjeno je da zadobivene povrede nisu težeg karaktera.

Iz policije su ranije naveli da je požar prijavljen oko 17.20 sati.

  • Odmah nakon prijave obavješten je dežurni Centra za obavještavanje i osmatranje koji je rekao da su već uputili vatrogasce na lice mjesta, a tamo su izašli i policijski službenici Policije Brčko distrikta koji su prikupili obavještenja da je vatra najvjerovatnije izbila u kontejneru koji se nalazio u krugu pomenute firme – izjavila je za eBrčko Dževida Hukičević, glasnogovornica Policije Brčko distrikta.

(Faktor)

Danas objavljeno

Vlada Srpske: Biće predložen novi zakon o nepokretnoj imovini

Vanja A

Šolc: Ne možemo slati tenkove Kijevu

Vanja A

Jasno upozorenje: Spremni na nuklerni sukob?

Vanja A

Ostavite komentar