20. Februara 2022.

Prikazan DS E-Tense Performance prototip

Big Portal

E-Tense Performance je potpuno električni kupe sa karoserijom od ugljeničnih vlakana i pogonom preuzetim iz električne trkačke serije. Automobil ima dva agregata i pogon na svim točkovima. Maksimalna snaga je 810KS, a maksimalni obrtni momenat je kolosalnih 8.000Nm.

Nisu objavljeni podaci o performansama, ali nije potrebno mnogo mašte da se pretpostavi da su blizu vozilima iz Formule E, koja od 0-100km/h ubrzavaju za oko 2,8 sekundi.

Ovaj automoibl nije samo demonstracija pogonske tehnologije, pošto E-Tense Performance nagoveštava i buduće koncepte za baterije i rekuperaciju energije. Kompaktna baterija smeštena je u ugljenično-aluminijumsko kućište i pozicionirano veoma nisko odmah iza srednjeg dela vozila. Baterija ima novu hemiju i novi sistem regulacije toplote.

DS navodi da je ovo budućnost baterijske tehnologije i da bi sistem mogao da se nađe u serijskim vozilima. Svi modeli koje će DS predstavljati od 2024. godine biće električni. Sistem za rekuperaciju energije je toliko snažan da automobilu možda i nisu potrebne kočnice, iako ih ima. Maksimalni rekuperativni kapacitet je 600kW.

Prototip je i najava budućeg dizjnerskog stila i uređenja kabine u automobilima ove francuske marke.

Izvor: Nacionalnaklasa

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare