14. Juna 2020.

Prijedorčani pali dok su uzimali novac za “oslobađanje zatvorenika”

Big Portal

Kako je saopšteno iz Federalne uprave policije, juče je policija pod nadzorom Kantonalnog Tužilaštva Unsko-sanskog kantona i angažman Specijalne policijske jedinice FUP-e, uhapsila pomenute osobe koje se sumnjiče za krivično djelo prevara.

“Na osnovu do sada prikupljenjih činjenica i dokaza osumnjičeni su prije par dana uspijeli na opisani način i u istu svrhu pribaviti od oštećenog prvi dio novca u iznosu od 20.000 eura, dok im je 13.06. bila namjera preuzeti ostatak ugovorenog novca od 25.000 eura”, naveli su iz FUP-a.

Dodali su da su u sklopu navedenih aktivnosti, pripadnici Federalne uprave policije su postupajući po Naredbi Opštinskog suda u Sanskom mostu, izvršili pretres osoba i vozila te pronašli novac koji je korišten prilikom izvršenja predmetnog krivičnog djela i druge predmete koji će biti dokaz u krivičnom postupku.

“Istog dana na području Prijedora uz podršku pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, te nadzorom Okružnog tužilaštva u Prijedoru i Naredbe Osnovnog suda u Prijedoru, izvršeni su pretresi stambenih objekata na tri lokacije koje koriste osumnjičeni. Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, kao i oružje, municija i dr. predmeti.”, navodi se u saopštenju.

Uhapšene osobe će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Asistenciju su pružili su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, PU Ključ i PS Sanski most.

NEZAVISNE NOVINE

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare