Prije spavanja ZAŠTITITE KOŽU kako biste se probudili svježi i odmorni - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Prije spavanja ZAŠTITITE KOŽU kako biste se probudili svježi i odmorni

Kako biste održali svežinu i mekoću kože i izgledali odmorno i sjajno svakog jutra, veoma je važno da zaštitite kožu pre odlaska u krevet.

Pored skidanja šminke i umivanja pre spavanja, poželjno je da se naviknete na još nekoliko trikova za lepu kožu.

Pre svega morate nabaviti noćnu kremu koja odgovara vašem tipu kože. Morate biti oprezni jer ako odaberete pogrešnu kremu, dobićete kontra efekat. Noćnu kremu nanesite uvek posle skidanja šminke i čišćenja lica.

Foto: Depozit

Glinene maske su idealne za hranjenje kože pre spavanja. Za puniji i zdraviji izgled kože ujutro, nekoliko puta sedmično pre spavanja nanesite glinenu masku na lice, isperite je i namažite lice noćnom kremom.

Pamučne maske su takođe odlične za odmorniji i mlađi izgled kože. Možete ih koristiti svaki dan, a najbolje su one od 100-postotnog pamuka i visokim stepenom prozračnosti.

Pored maski za lice, maske za oči će vas zaštititi od buđenja s podočnjacima i natečenim očima. Takođe, maske za oči pomažu u delovanju krema ili proizvoda koje nanesete oko očiju pre spavanja.

Na kraju, koži najviše treba vitamina C koji pomaže u proizvodnji kolagena. Ukoliko ne konzumirate dovoljno vitamina tokom dana, pre spavanja popijte šumeći vitamin C za mladalački sjajan izgled kože ujutro.

Danas objavljeno

Nova studija: Jedenje mesa povezano sa nizom bolesti, ne samo sa karcinomom

Zeljka

Ideja za vikend: Američke palačinke za 15 minuta

Zeljka

Obratite pažnju na znake: Šta je postporođajna depresija?

Zeljka

Ostavite komentar