17. Maja 2021.

Prije 17 godina je pokorila Evroviziju: Čime se bavi legendarna Ruslana

Big Portal

Ruslana je imala sve elemente potrebne za pobjedu – odličnu pjesmu pod nazivom “Wild Dances” i više nego atraktivnu koreografiju, glas i stas pa se zahvaljući svemu tome o njenom nastupu prepričava i dan danas, a na YouTubu ima skoro 30 miliona pregleda.

Ruslana danas ima 47 godina, ali čini se kao da je vreme za nju stalo i da dana nije ostarila. Može se pohvaliti da je u top formi, ali i da joj popularnost u rodnoj Ukrajini još uvijek velika.

Nedavno je učestvovala na forumu o kulturi, medijima i turizmu u svojoj zemlji, na što se osvrnula i na svom profilu na Instagramu.

“Često me pitaju jesam li se ikada osjećala kao kulturna ambasadorka Ukrajine? Možda to možemo drugačije reći, ali jedino što sam zaista željela je da Evropa osjeti pozitivne emocije koje dolaze iz Ukrajine. Naši bubnjevi, ritam, kostimi nešto je što se ne može zaboraviti pa mi se čini da smo uspjeli”, napisala je između ostalog u objavi.

Nakon pobjede na Evroviziji jedno vrijeme se bavila i političkim aktivizmom, a prije nekoliko godina obožavatelji su mogli da je vide na istom takmičenju u Lisabonu gdje se pojavila kao podrška ukrajinskom kandidatu i njihovoj zemlji što je kod mnogih obožavatelja i vjernih pratilaca Evrovizije probudilo veliku nostalgiju.

Aktivno je podržavala demokratske procese u Ukrajini tokom 2004. i 2005. godine, čak je postala i njen svojevrsni zaštitni simbol, a svoju muziku je koristila i u svrhu borbe protiv trgovine ljudima. Od 2006. do 2007. bila je i zastupnica u ukrajinskom parlamentu, prenosi Telegraf.

Ruslana je od 1995. godine u srećnom braku s ukrajinskim producentom i tekstopiscem Oleksandrom Ksenofontovim koji je zapravo autor teksta za njen nezaboravni i pobednički hit “Wild Dances”. Zajedno vode firmu “LuxenBourg Studio” koji se bavi snimanjem radijske i filmske muzike.

Muzikom je počela da se bavi od malih nogu. Još kao 4-godišnja djevojčica je počela da pohađa muzičku školu, a u mladim danima je počela da pjeva u bendovima. Diplomirala je na muzičkoj akademiji sjmer za pijanistu i dirigenta.

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare