Prijavljeno devet smrtnih slučajeva: Korona virus potvrđen kod još četiri osobe u Srpskoj - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Prijavljeno devet smrtnih slučajeva: Korona virus potvrđen kod još četiri osobe u Srpskoj

U protekla 24 časa, u Republici Srpskoj testirano je 205 laboratorijskih uzoraka, novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod četiri osobe, a preminulo je dvoje oboljelih.

Zaražene su ženske osobe, od kojih su tri srednje i jedna starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta, tri osobe su iz Bijeljine i jedna iz Sokoca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja. Radi se o jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi starije životne dobi iz Prijedora i Teslića.

Iz IJZ RS napominju da je juče naknadno prijavljeno sedam smrtnih slučajeva koji su se desili u prethodnom periodu, a sve osobe su sa prebivalištem u Foči.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.418 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.808 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 55.990 osoba, a testirane su ukupno 289.432 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 29, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 17, a u ostalim bolnicama 12. Na respiratoru su 3 osobe (2 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 1 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 49 osoba, a nadzor je završen kod 193.695 osoba.

Danas objavljeno

Sve ruske trupe napustile Kazahstan

M.

Zemljotres u okolini Bjelovara

M.

Krivokapić podnio inicijativu za smjenu Abazovića

M.

Ostavite komentar