PRIJAVLJENO 466.000 OSOBA U Srbiji do sada vakcinisano 76.232 građana - BIGportal.ba
Region Vijesti

PRIJAVLJENO 466.000 OSOBA U Srbiji do sada vakcinisano 76.232 građana

U Srbiji je do danas vakcinisano ukupno 76. 232 osoba, a broj prijavljenih je 466.000.

Građani Srbije trenutno mogu da biraju između tri dostupne vakcine ruska “Sputnjik V”, zatim “Fajzer-Biontek” i kineska “Sinofarm”.

 Uskoro će moći da biraju između četiri vakcine protiv virusa korona, jer se očekuje da u Srbiju stigne ivakcina koju su razvili Univerzitet u Oksfordu i britansko-švedska kompanija “Astra Zeneka”, piše Blic.

Masovna vakcinacija u Srbiji

Masovna vakcinacija u Srbiji počela je pije dva dana vakcinisanjem pripadnika vojske i policije na beogradskom Sajmu gdje je postavljeno 11 punktova za vakcinaciju.

Juče su na Sajmu vakcinisani i ministar prosvjete Branko Ružić i prva grupa prosvjetnih radnika. Oni su primili akcinu kineske kompanije “Sinofarm”.

U Nišu juče je vakcinu primio i epidemilog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović.

– Veoma je bitno da se što veći broj građana vakciniše, kako bi stvorili kolektivni imunitet, da on pređe 60 ili 70 odsto, i da na taj način zaustavimo ovu tešku bolest – rekao je Tiodorović nakon što je primio vakcinu.

Prethodno, to su učinili i premijerka Ana Brnabić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministarka Darija Kisić Tepavčević, epidemiolog Prerag Kon i mnogi drugi.

Danas objavljeno

Američka vojska: “Likvidiran je”

M.

Talas nemira ne jenjava: Na protestima u Iranu više od 90 mrtvih

M.

Fon Gejr: Odnosi Rusije i Njemačke dostigli najnižu tačku

M.

Ostavite komentar