Prijave protiv odgovornih za jučerašnji skup - BIGportal.ba
Banja Luka Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Prijave protiv odgovornih za jučerašnji skup

Policijska uprava Banjaluka podnijeće Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv odgovornih lica za jučerašnji javni skup na prostoru između Hrama Hrista Spasitelja i Administrativne službe grada zbog počinjenog krivičnog djela nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

“Jučerašnje okupljanje održano je suprotno propisanim epidemiološkim mjerama i zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije, kojima je propisano okupljanje do 30 lica na otvorenom prostoru”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Prema ostalim učesnicima skupa biće preduzete mjere zbog kršenja trenutnih epidemioloških mjera /fizičko rastojanje od dva metra i nošenje zaštitne maske/, odnosno kršenja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije.

Policijska uprava Banjaluka je pozvala građane da s ciljem zaštite zdravlja ljudi i sprečavanja širenja virusa korona među stanovništvom poštuju zaključke Republičkog štaba i preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi.

Grupa nezadovoljnih ugostitelja i vlasnika fitnes centara protestovala je juče u Banjaluci ispred Palate Republike i Gradske uprave, tražeći da im se omogući nesmetan rad.

Danas objavljeno

“Fijatom” sletio sa puta: Vozač teško povrijeđen

M.

Vozio 215 kilometara na čas

M.

Uklonjen tromblon iz dvorišta Banjalučanina

M.

Ostavite komentar