Prijava protiv Josipe Lisac zbog izvođenja himne na Milanovićevoj inauguraciji - BIGportal.ba
Ex Yu Region Vijesti

Prijava protiv Josipe Lisac zbog izvođenja himne na Milanovićevoj inauguraciji

Protiv pevačice Josipe Lisac podneta je prijava zbog njenog izvođenja državne himne na inauguraciji novoizabranog predsednika Zorana Milanovića.

Josipa Lisac je na jučerašnjoj inauguraciji predsednika Hrvatske Zorana Milanovića otpevala himnu Hrvatske “Lijepa naša domovino”.

Josipa Lisac je izvela himnu Hrvatske na inauguraciji Zorana Milanovića

Zbog izvođenja himne, protiv Josipe Lisac prijavu je podneo pravnik Boško Županović, prenosi portal Indeks.

U prijavi se navodi da je Josipa Lisac na “izrugljivi i omalovažavajući način” izvodila himnu Republike Hrvatske i da je na taj način povredila ugled države koristeći “izrugljive artikulacije i tonalitete”.

“Ja ne želim medijsku pažnju. Ja sam to učinio kao pravnik i građanin, smatram da je to obično izrugivanje i da ne priliči nikakvom događaju, a kamoli inauguraciji izabranog hrvatskog predsjednika”, rekao je Županović za Indeks i dodao da smatra da je to njegova građanska dužnost.

Na pitanje portala Indeks na osnovu čega je, kao pravnik, zaključio da je reč o izrugivanju, kao i da li zna da Josipa Lisac uvek tako izvodi pesme, Županović odgovara da je to njegova subjektivna procena.

“Ja sam naveo i u prijavi da je njen glazbeni opus opće poznat, ali smatram da se himna tako nije smijela izvoditi. Ako je Milanović znao da će tako izvesti himnu, onda je i on pogriješio”, odgovorio je Županović.

Kako Indeks navodi, Županović se nalazi u upravama pet preduzeća, vlasnik je jednog lokalnog portala, a trenutno je i sportski direktor fudbalskog kluba Koper u Sloveniji.

Na njegovom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk mogu se naći fotografije sa bivšom predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, ali i sa Zdravkom Mamićem, bivšim predsednikom FK Dinamo Zagreb, koji se nalazi u bekstvu.

Danas objavljeno

Preminuo Milutin Mrkonjić

M.

Novi protesti u Zagreb protiv kovid potvrda

M.

Novi soj virusa korona visoko rizičan za Evropljane

M.

Ostavite komentar