Prijava pa disciplinski postupak protiv Čizmovića - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Prijava pa disciplinski postupak protiv Čizmovića

Advokatskoj komori Republike Srpske kažu da će biti proveden disciplinski postupak po prijavi advokatice Melihe Filipović protiv počasnog predsjednika Komore i advokata Jovana Čizmovića.

Predsjednik Advokatske komore Republike Srpske, Branislav Rakić, kaže da je Filipović najavila da će predati pisanu disciplinsku prijavu protiv Čizmovića nakon čega će to biti dostavljeno disciplinskom tužiocu koji će provesti proceduri disciplinskog postupka u skladu sa pravilnikom.

“Tek nakon odluke disciplinskih organa možemo komentarisati slučaj,” kaže Rakić za Mondo i dodaje da Advokatska komora osuđuje svaku vrstu nasilja prema bilo kome, a pogotovo između kolega.

Meliha Filipović (85), advokatica iz Banjaluke, prijavila je da je u utorak tokom uviđaja napao Jovan S. Čizmović

Filipović je ispričala da se sve dogodilo pred očima službenih lica Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove tokom uviđaja u banjalučkoj Ulici Nikole Tesle.

“Uviđaju u kojem se provodio postupak prestanka državne svojine na parceli prisustvovali su službenici RUGIP-a, Pravobranilaštva, te geometar. U jednom trenutku Čizmović je počeo razgovarati s geometrom, a ja sam mu rekla da to ne može raditi, jer je stranka u postupku. Tada me Čizmović ošamario tako jako da sam mislila da sam ostala bez pola lica”, ispričala je Meliha Filipović, prenosi Srpskainfo.

Dodala je kako je tokom rasprave u prostorijama RUGIP-a bio prisutan i portir.

“Reakcija RUGIP-a bila je da tokom rasprave u službenim prostorijama bude prisutan portir, što je i učinjeno. Na kraju me isti portir i ispratio do auta,” prisjetila se Filipović.

Potvrdila je da će protiv Čizmovića podnijeti krivičnu prijavu, ali i privatnu tužbu.

Čizmović je novinarima naveo kako se nije radilo o šamaru.

“Kada bih rekao šta je ona meni sve govorila… To nije bio šamar, to je bio dodir po obrazu”, izjavio je za Čizmović.

mondo.ba

Danas objavljeno

Završeni protesti građana u Sarajevu: Na potezu su parlamentarci, rok je 1. maj

M.

Slovenija: Petoro preminulo, 860 zaraženo

M.

Švajcarski list: Vučićeva “nesvrstanost” – vakcine sa svih strana

M.

Ostavite komentar