Prihvaćena incijativa Duška Tadića u NSRS - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Prihvaćena incijativa Duška Tadića u NSRS

Inicijativa o besplatnim udžbenicima za osnovce u Republici Srpskoj prihvaćena je u Narodnoj skupštini RS.

Narodni poslanici su kasno sinoć obavezali Vladu RS da u budžetu za 2020. godinu, u skladu sa mogućnostima, planira novac za obezbjeđenje besplatnih udžbenika za socijalno osetljive kategorije učenika koji pohađaju osnovnu školu u Srpskoj.

-Narodna skupština daje podršku građanskoj inicijativi u vezi sa uvođenjem besplatnih udžbenika za učenike osnovnih škola – jedan je od zaključaka NSRS. Takođe, narodni poslanici RS predlažili su Vladi Republike Srpske da u narednom periodu izradi zakon o besplatnim udžbenicima za učenike osnovnih škola u Republici Srpskoj.

Inicijativu o besplatnim udžbenicima pokrenuo je Duško Tadić iz Banjaluke koji je samo u sedam dana prikupio 4.600 potpisa građana koji podržavaju ovu inicijativu.

SroskaInfo

Danas objavljeno

Trojcu 52 godine robije za ubistvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota

M.

“300.000 Rusa je spremno”

M.

Utopio se muškarac (51) u Bilećkom jezeru

M.

1 Komentar

Pera 7 Marta, 2019 at 10:37 am

Neće biti novca za besplatne udžbenike, Trivićka je tako rekla. Ali zato ima novca za skupe automobile za ministre i ostale na vlasti, za vozikanje helikopterima i avionima, za nove policijske automobile. Za trošenje i bahaćenje ima novca. I onda se diče da su smanjili broj nezaposlenih. Ne kažu da su ih zaposlili. Oni su otišli. Svi će otići. Ostaće samo oni koji su na izbornim listama.
Zbogom, i ja ću otići i odvesti svoje troje djece. Ne mogu ovako više…

Odgovori

Ostavite komentar