Prihodi “Alfabeta” veći za 19 odsto - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Prihodi “Alfabeta” veći za 19 odsto

Akcije američke kompanije “Alfabet” porasle su za oko osam procenata, pošto su njeni kvartalni rezultati ublažili zabrinutost investitora u vezi sa izazovima sa kojima je suočen Google-ov oglasni sektor. Neto dobit Alfabeta je u drugom kvartalu 2019. porasla na 9,95 milijardi dolara ili 14,21 dolar po akciji, u odnosu na…

Akcije američke kompanije “Alfabet” porasle su za oko osam procenata, pošto su njeni kvartalni rezultati ublažili zabrinutost investitora u vezi sa izazovima sa kojima je suočen Google-ov oglasni sektor.

Neto dobit Alfabeta je u drugom kvartalu 2019. porasla na 9,95 milijardi dolara ili 14,21 dolar po akciji, u odnosu na 3,2 milijarde dolara ili 4,54 dolara po akciji godinu ranije, kada je kompanija takođe uknjižila trošak od pet milijardi dolara povezan sa kaznom evropskih regulatora zbog zloupotrebe dominantne pozicije svog mobilnog operativnog sistema Android, prenosi agencija Rojters.

Kompanija Alfabet, koja oko 85 odsto prihoda generiše od prodaje oglasnog prostora i oglasne tehnologije, ostvarila je ukupan prihod u drugom kvartalu od 38,9 milijardi dolara, što je za 19 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Danas objavljeno

Tim Kuk: “Obični ljudi ne razumiju šta je metaverzum”

Vanja A

Više niko ne vjeruje kompaniji Google

Vanja A

Nova Strava aplikacija od sada na Huawei nosivim uređajima

Vanja A

Ostavite komentar