Pridržavajte se ovih 9 pravila ako se upuštate u avanturu za jednu noć - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Pridržavajte se ovih 9 pravila ako se upuštate u avanturu za jednu noć

Seks za jednu noć nije ljubav, nije stvarna sreća, hrana za ego, a nije ni lijek za usamljenost – ali to ne znači da se on ne dešava. A kada se dešava, potrebno je da znate kako glase njegova “pravila”, kako se ne biste potom osjećali loše, postiđeno ili razočarano.

Da li postoje pravila u seksu za jednu noć? Naravno! I te kako postoje, možda jasnija nego ona koja važe za “standardne” veze. A za vas je važno da ih upamtite i primenite, kako se nešto u čemu bi trebalo da uživate ne bi pretvorilo u gorak ukus u ustima.

Ne tražite avanturu na poznatoj teritoriji

Ako je to korporativna zabava ili zabava na kojoj se svi prijatelji znaju, onda je najbolje da odete kući sami. Čak i ako ovog zgodnog momka vidite prvi put, šansa da je on svima ostalima poznat je prevelika da biste pronašli partnera za jednu noć pored pedeset zajedničkih prijatelja.

Osmislite plan povlačenja

Odmah upozorite da ujutru imate važan sastanak ili morate rano da ustanete zbog važnih i neodložnih obaveza. Ako se stvari razviju u nekom neplanirano pozitivnom smeru i oboje poželite da provedete noć zajedno, reći ćete da je sastanak otkazan…

Ne ostajte do jutra

Seks sa gotovo nepoznatom osobom nije ujedno i razlog da spavate u istom krevetu sa strancem. Mudrije je elegantno se povući odmah nakon vođenja ljubavi – sutra imate važan sastanak (na primer). Naročito ujutru, kada nestane uticaj šampanjca, možda se nećete baš najprijatnije osećati u toj situaciji. Održavanje samopoštovanja lakše je ako ovaj trenutak doživite sami sa sobom.

Dogovorite se o svemu

Imate dečka, vi zapravo tražite muža ili ozbiljnu vezu, još patite za bivšim – bolje je da kažete sve ove stvari, pre svega sebi, pa onda i osobi sa kojom planirate da budete intimni pre ulaska u taksi.

Ne zavaravajte se

Seks za jednu noć nije ljubav, nije lična sreća, a nije ni lek za usamljenost. Sa tim simptomima ide se kod psihologa, a u krevetu sa jedva poznatom osobom fokus je na fizičkom, a ne na mentalnom iskustvu. Budite spremni da će od vas tražiti da odete, a čak vas neće ni odvesti do vrata (o pratnii do taksija ili vožnji do kuće, da i ne pričamo). Nađite snage da narednog dana na društvenim mrežama ne tražite profil svog neplaniranog ljubavnika. Sve ovo ne mora, ali može da se desi.

Posle seksa zaljubili ste se u njega ili on u vas – ne?

Ovo ćete morati da preživite. Dogovor je bio potpuno drugačiji. Ili, u slučaju da je obostrano, stvari onda značajno menjaju tok…

Ne ostavljajte tragove na mestu zločina

U stvari, seks za jednu noć često se pretvara u dugu romansu. Da li će se to vama desiti, vreme će pokazati. U međuvremenu – nemojte dozvoliti da se misli vrate i ništa ne ostavljajte na mestu događaja. Posebno ne ostavljejte donje rublje i intimne stvari: to je uzbudljivo samo u filmovima, pišu Vijesti.

Zapamtite pravila bezbednosti

Prvo, vaša sigurnost je najbitnija. Vi ne poznajete ovu osobu i ne znate šta namerava da uradi. Nadajte se najboljem. Recite drugarici sa kim idete i na koju adresu. Drugo, ne zaboravite na kontracepciju, odnosno zaštitu od polnih bolesti, što znači: kondom!

Izvor: B92

Danas objavljeno

Paparazzo fotke otkrile pravo lice Kendall Jenner, najplaćenije manekenke na svijetu

Vanja A

Ljekar zabranio kraljici da pije alkohol

Vanja A

Ko je glumica iz serije „Squid Game“ o kojoj priča cijeli svijet?

Vanja A

Ostavite komentar