Priče o čipovanju su glupe, Gejts odbio da komentariše - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Priče o čipovanju su glupe, Gejts odbio da komentariše

Bil Gejts nije želeo da komentarište brojne teorije zavera po kojima on želi da iskoristi pandemiju kovida 19 da bi pratio ljude putem mikročipova. Nakon izlaska SAD iz SZO, jedan od najbogatijih ljudi na svetu na putu je da postane glavni finansijer te organizacije.

  • Veoma je teško opovrgnuti te tvrdnje jer su toliko glupe i čudne da čak i njihovo ponavljanje im daje kredibilitet – rekao je Gejts o brojnim teorijama zavera koje kruže oko njega od početka pandemije korona virusa.

Fondacija “Bil i Melinda Gejts” nedavno je, između ostalog, obećala da će sa 1,6 milijardi dolara finansirati grupu “Gavi”, koja će novac iskoristiti da imunizuje decu u siromašnim krajevima sveta.

Razne teorije zavera koje povezuju Gejtsa sa poreklom kovida 19 ili tvrde da želi da prati ljude ugrađujući im mikročipove putem vakcinacije protiv virusa, do kraja maja pomenute su više od milion puta na internetu, navodi analitička kompanija “Zignal lebz”.

“Jahu njuz” i “Ju gov” sproveli su istraživanje i utvrdili da teorije nastavljaju da kruže društvenim mrežama, a do kraja prošlog meseca čak 28 odsto korisnika verovalo je da Gejts želi da iskoristi pandemiju za ostvarivanje nekog od svojih skrivenih ciljeva.

  • Nikada nisam bio uključen u bilo kakav plan koji uključuje mikročipove – rekao je bogati filantrop i osnivač “Majkrosofta”, priznajući da su rezultati uznemirujući, prenosi RTS.

Ipak, Gejts, čije se bogatstvo procenjuje na oko 100 milijardi dolara, dodao je da su baze podataka dobra ideja kada je u pitanju praćenje vakcinacije protiv kovida 19, ali da za tako nešto ne treba koristiti čipove.

(Blic)

Danas objavljeno

Erdogan: Nemamo o čemu da razgovaramo sa Grčkom

M.

Voz pregazio grupu migranata

M.

Lukašenko: “Odavno su se dogovorili o razmeštanju nuklearnog oružja”

M.

Ostavite komentar