Priče iz svemira: Astronauti čitaju djeci prije spavanja - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Priče iz svemira: Astronauti čitaju djeci prije spavanja

U vremenu društvenih mreža ljudi sve manje čitaju, a tim astronauta odlučio je da to promjeni i pomogne u obrazovanju najmlađih stanovnika ove planete.

Zahvaljujući projektu Priče iz svemira, deca će priče moći da slušaju od pravih astronauta koji zaista čitaju priče iz svemira.

Projekt su osmislili astronaut Bendžamin Alvin Dru Džunior i Patriša Trajb, nastavnica i bivša direktorka obrazovanja u Svemirskom centru u Hjustonu.

Ovaj zanimljiv projekat funkcioniše na jednostavan način. Knjige se dostavljaju u Međunarodnu svemirsku stanicu gde astronauti rade na raznim misijama. Onda oni snime sebe kako čitaju knjige i video je potom dostupan na sajtu projekta i na njihovom Jutjub kanalu.

Na ovu ideju Trajb je došla nakon što je istraživala o pismenosti i naučnim veštinama dece u SAD. Ona je shvatila da je nužno da se kod dece poboljšaju obe ove veštine, tako da je osmislila nešto što bi moglo da kombinuje nauku i čitanje te ih učini pristupačnijim deci.

“Ko su bolji uzori koji bi inspirisali decu da se bave naukom i da ih podstiču na čitanje? Ne samo da imaju priliku da gledaju i slušaju knjige, vec posmatraju i Međunarodnu svemirsku stanicu”, kaže Patriša.

Izvor. B92

Danas objavljeno

Bezos najavio seriju “Gospodar prstenova: Prstenovi moći”

Vanja A

Život Joe Bidena obilježile su porodične tragedije u kojima je izgubio suprugu, kćerku i sina

Vanja A

Amal Clooney u hlačama koje baš svaku kombinaciju mogu učiniti posebnijom

Vanja A

Ostavite komentar