Pri kraju izgradnja društvenog doma na Krčmaricama - BIGportal.ba
Banja Luka

Pri kraju izgradnja društvenog doma na Krčmaricama

Do kraja godine, u gornjem dijelu Česme, odnosno na Krčmaricama, trebalo bi da bude sagrađen novi objekat društvenog doma, u okviru velike akcije oživljavanja društvenih sadržaja na prigradskom i seoskom području.

Postojeći objekat je dotrajao i u jako lošem stanju, te je odlučeno da se izgradi novi, zajedničkim ulaganjem Grada i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP).

– Radovi uveliko traju i u toku je prva faza, koja podrazumijeva gradnju objekta i stavljanje pod krov – rekli su iz Odjeljenja za opštu upravu, koje je koordinator ovog projekta.
Kako su naveli, za drugu fazu radova – unutrašnje uređenje i opremanje, planirano je da se sredstva obezbijede naredne godine takođe u okviru istog projekta.

–Namjera je da mještani Česme u novom višenamjenskom objektu, u čijoj su blizni mali sportski tereni, dobiju prostor za društvena okupljanja, te za održavanje folklornih i drugih sekcija – zaključili su iz odjeljenja.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ je zajednička inicijativa vlada Švajcarske i Švedske, a sprovodi ga UNDP. U ovaj projekat su uključene jedinice lokalne samouprave u BiH, a Banjaluka u ovom projektu učestvuje sa šest mjesnih zajednica: Saračica, Lauš 2, Paprikovac, Šargovac, Rosulje i Česma.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Svi odbornici negativni: Ilić za sutra najavio nastavak sjednice banjalučke skupštine

M.

Reklama koja je izazvala reakcije Banjalučana: “Ovo je neprikladno!”

M.

Na raskrsnici se stvorile velike gužve, otežan saobraćaj: Novi problemi sa semaforima u Banjaluci

M.

Ostavite komentar