Preživjeli svjedok: Vidio sam Haradinaja kako ubija - BIGportal.ba
Region Vijesti

Preživjeli svjedok: Vidio sam Haradinaja kako ubija

Ram Jolaj, nekada prvi komšija bivšeg kosovskog premijera, izjavio je da je gledao kako Ramuš Haradinaj likvidira srpskog policajca, piše “Novosti”.

Jolaju su, nakon toga, Haradinajevi ljudi oteli oca i sina, a on je, kaže, morao da pobegne sa Kosova i Metohije.

Posle zločina OVK nad Srbima od 24. marta 1998. godine, komandir policijske stanice u Rzniću Miodrag Otović je, sa još jednim kolegom, došao da uhapsi Haradinaja, koji je izleteo iz kuće, pucao na policajce i ubio Otovića.

Jolaj u izjavi za “Večernje novosti” navodi da su on i njegova porodica sve videli i da je zbog toga počeo njihov progon. “Video sam Otovića kako pada, bio sam udaljen pedesetak metara. Ramuš je potom pobegao”, ispričao je Jolaj.

Ramin otac Binak Jolaj i sin Muharem su oteti, kao i njegov drugi sin, koji je uspeo da pobegne. “Tražili su ga, kao i mene, da nas odvedu, ali smo se skrivali mesec dana po šumama, a onda se dokopali Berana. Tamo sam se predao veri i kao derviš tražio mir i oproštaj za zločince, brinući o snahi i šestoro dece sina Muharema. U Glođane i na Kosmet nikad nisam smeo da se vratim”, ispričao je Jolaj.

On je još pre 15 godina ispričao svoju priču reporteru “Novosti” u Beranama, a zatim i svedočio i u Haškom tribunalu.

Bio je jedan od retkih svedoka koji je posredstvom video-linka, pre 12 godina, izneo konkretne dokaze protiv Ramuša Haradinaja, dok su ostali svedoci pobijeni, piše list.

Ram Jolaj nikada nije saznao sudbinu svog oca i sina, ali prema pouzdanim izvorima, oni su odvedeni u logor u Piskotama kod Đakovice, gde su prošle godine u masovnoj grobnici “Bunker” pronađeni posmrtni ostaci pedesetak Srba.

Među njima je i petočlana porodica Šutaković iz Đakovice – Nedeljko, njegova supruga Dara i sinovi Radoman, Aleksandar i Đorđe.

Rade se analize ostalih posmrtnih ostataka.

Danas objavljeno

Napad nožem u Frankfurtu

M.

Tramp otvorio kancelariju za poslove bivšeg predsjednika

M.

AstraZeneca najavila isporuku vakcina za EU u februaru

M.

Ostavite komentar