Prevrnuo se šleper, obustavljen saobraćaj na dionici Kupres-Šuica - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Prevrnuo se šleper, obustavljen saobraćaj na dionici Kupres-Šuica

Zbog prevrtanja šlepera, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta M-16 Kupres-Šuica (u mjestu Stržanj).Na mostu preko rijeke Plive u Jajcu (M-5) izvode se sanacioni radovi, zbog čega je saobraćaj obustavljen. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad. U…

Zbog prevrtanja šlepera, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta M-16 Kupres-Šuica (u mjestu Stržanj).Na mostu preko rijeke Plive u Jajcu (M-5) izvode se sanacioni radovi, zbog čega je saobraćaj obustavljen. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

U toku su radovi na rekonstrukciji raskrsnice na magistralnom putu M-5 na ulazu u Vitez, zbog čega je usporeno saobraćanje.

Podsjećamo, sanacioni radovi izvode se i u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica-Nemila), a saobraćaj je regulisan semaforima (naizmjenično-jednom trakom).
Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajamo magistralne puteve: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i radove u Ključu i Mostaru.

Zbog kiše koja je padala tokom noći u većem dijelu BiH kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Na graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja pri prelasku granice. Iz bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

srpskainfo

Danas objavljeno

Nova dešavanja na poljsko-beloruskoj granici: Počelo je

M.

Sukob u Kijevu – nezvanično, ima poginulih

M.

Bajden: SAD neće unilateralno poslati trupe u Ukrajinu

M.

Ostavite komentar