11. Februara 2020.

Prevrnula se cisterna u Karanovcu

Big Portal

Iz ovog preduzeća poručuju da se od jutros preduzimaju brojne, hitne mjere na preventivnoj zaštiti Vrbasa, s obzirom na to da je prilikom prevrtanja auto cisterne došlo do izlijevanja manje količine naftnih derivata.

“Bez obzira na ovaj akcident, građani mogu nesmetano da koriste vodu iz gradskog vodovoda, jer je je voda apsolutno ispravna”, rečeno je u “Vodovodu“. Brzom i hitnom intervencijom gradske inspekcije i „Vodovoda“ poslije jutrošnje saobraćajne nesreće u blizini mosta u Karanovcu, na magistralnom putu za Jajce, spriječeno je izlijevanje nafte u Vrbas.

“Jutros oko 8 časova desila se saobraćajna nesreća u kojoj je iz oštećene cisterne izliveno oko 150 litara nafte, od čega je manji dio te nafte dospio u Vrbas kroz slivnik i kolektor na saobraćajnici. Brzom intervencijom i postavljanjem takozvanih upijača spriječeno je dalje izlivanje nafte u rijeku”, ističe načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Janko Kecman. U toku je sanacija ovog akcidenta, a na terenu su ekipe „Čistoće“ koje su na mjestima izlivanja nafte na saobraćajnici posuli piljevinu kako bi „upila“ naftu.

NEZAVISNE NOVINE

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare