PREVOZIO ORUŽJE I EKSPLOZIV: Uhapšeni inspektor MUP RS kolegama dao ZANIMLJIVO OPRAVDANJE - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

PREVOZIO ORUŽJE I EKSPLOZIV: Uhapšeni inspektor MUP RS kolegama dao ZANIMLJIVO OPRAVDANJE

Policijski inspektor Slavko Ivanović uhapšen je u petak u blizini graničnog prelaza kod Rudog, kada su pripadnici Granične policije BiH u njegovom automobilu pronašli oružje i eksploziv, potvrđeno je za Srpskainfo.

Nakon što su pripadnici Granične policije zaustavili „pasata“ kojim je upravljao Ivanović, otvorili su prtljažnik i našli veću količinu oružju, poslije čega je uhapšen.

Prema našim saznanjima, u prtljažniku je nađeno vojno oružje, municija i eksplozivna sredstva.

O svemu je ubrzo obaviješteno i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, koje je preuzelo slučaj.

Prema saznanjima Srpskainfo, inspektor Ivanović tvrdi da oružje nije njegovo, nego samo da ga je uzeo iz kuće od svog punca koji živi u blizini.

Nakon što je MUP Srpske preuzeo ovaj slučaj, po nalogu Osnovnog suda u Višegradu obavljeni su pretresi porodične kuće Ivanovića, pomoćnih objekata i njegovog automobila.

Prema našim saznanjima, inspektor Ivanović se pokušao opravdati policajcima, šta je radio sa tolikom količinom oružja i gdje ga je prevozio.

– Inspektor je tokom saslušanja kod svojih kolega ispričao da ga je nedavno pozvala punica i rekla da je punac jako bolestan i da se u kući nalazi oružje. Ona ga je zamolila da za svaki slučaj odveze oružje iz njihove kuće – kaže naš izvor.

On je dodao da Ivanović tvrdi da je zbog toga otišao u punčevu kuću i uzeo oružje.
– Tvrdio je i da za puške koje su nađene postoje uredno izdate dozvole na ime njegovog punca – pojasnio je naš sagovornik.

Međutim, on ističe da policija sada mora provjeriti da li su tačne informacije koje im je rekao Vidović.

– Na početku se sumnjalo da je možda vozio oružje da proda, međutim ako se potvrdi njegova priča kazna će, i ako je dobije, biti drastično manja – dodaje izvor iz istrage.

Vidovićeve kolege tvrde da je riječ o dobrom policajcu koji do sada nije imao nijedan sličan prekršaj.

Kažu da je dugo godina radio kao policajac, a da je nedavno dobio čin isnpektora i da radi u Policijskoj stanici Rudo.

Slučaj ustupili MUP RS
U Graničnoj policiji BiH su rekli da su u petak uhapsili S. I. (52), jer je graničnom kontrolom njegovog vozila otkrivna veća količina oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

– O događaj je obaviješten tužilac OJT Isočno Sarajevo, koji je naložio da se predmet ustupi MUP RS na dalje postupanje – pojasnili su u Graničnoj policiji BiH.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Šta piše u dokumentu koji će se razmatrati na posebnoj sjednici NSRS

M.

Osumnjičen da je seksualno zlostavljao djevojčicu (13)

M.

U Pitsburgu se srušio most, ima povrijeđenih ljudi

M.

Ostavite komentar