Preventivne mjere u RS produžene do 2. novembra - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Preventivne mjere u RS produžene do 2. novembra

Republički štab za vanredne situacije je na današnjoj sjednici razmatrao epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj te je donio odluku da produži sve preventivne mjere do 2. novembra s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

Na sjednici je donesen Zaključak o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj.

Jedinice lokalne samouprave dužne su da svoje akte usaglase sa ovim zaključkom, a u slučaju pogoršane epidemiološke situacije na svojoj teritoriji donesu restriktivnije mjere u odnosu na mjere utvrđene ovim zaključkom i o tome obavijeste Republički štab za vanredne situacije.

Republički štab za vanredne situacije Republike Srpske prihvatio je Informaciju o potrebi raspodjele prehrambenih namirnica (ulje, šećer, brašno) koje se nalaze u skladištu Crvenog krsta Republike Srpske. Raspodjela namirnica izvršiće se prema domovima učenika i studentskim domovima u Republici Srpskoj, humanitarnim udruženjima, gradskim, opštinskim organizacijama i javnim kuhinjama Crvenog krsta Republike Srpske.

Budući da je preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske navedeno da je potrebno pratiti, pored ostalih simptoma, i tjelesnu temperaturu učenika i radnika u vaspitno-obrazovnim ustanovama, Republički štab za vanredne situacije odobrio je da Institut isporuči Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske beskontaktne toplomjere, koje ima na raspolaganju.
NN

Danas objavljeno

Provalio u džamiju, školu i kuću: Uhapšen serijski lopov iz Banjaluke

M.

Snijeg paralisao Istanbul, visina snijega i do 85 cm

M.

Teska noć zbog snega u Grčkoj, brojne oblasti bez struje

M.

Ostavite komentar