Prevalio 1600 kilometara do Dubajia da bi među prvima kupio iPhone 14 - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Prevalio 1600 kilometara do Dubajia da bi među prvima kupio iPhone 14

Indijac iz južne države Kerala prevalio je put od preko hiljadu milja (oko 1600 km) da bi stigao do Dubaija i kupio najnoviji Apple telefon, satima pre nego što je počela u prodaja u Indiji.

Dheeraj Palliiali, koji sebe opisuje kao „okorelog obožavatelja Stiva Džobsa“, potrošio je 40.000 rupija (505 evra) na svoje avionske karte kako bi mogao da kupi potpuno novi iPhone 14 od premijum preprodavca u Dubaiju, Mirdif Centru, objavio je Independent.

Redovan putnik od 2017. godine

„Počeo sam da putujem u Dubai kako bih nabavio najnoviji iPhone još 2017. kada je izašao iPhone 8 lansiran“, kaže on.

Objašnjavajući da su ranije, najnoviji iPhone modeli stizali nedeljama ranije u Dubai, pre nego što su puštani u prodaju u Indiji, direktor digitalne konsultantske kuće Dare Picture u gradu Koči, priznaje da nije izdržao i potom je krenuo na putovanje za naredne modele, uključujući iPhone 11 Pro MaxiPhone 12 i iPhone 13.

Iako je najnoviji model, po ceni od 129.000 Rs (1.650 evra), pušten u prodaju istog dana kada i u Indiji sa razlikom od svega nekoliko sati, to nije sprečilo entuzijastu Palliyalia da se ukrca na let za Dubai.

„Sada sam emotivno povezan sa putovanjem. Daje vam poseban osećaj kada ste u izložbenom prostoru, kupujući telefon kao prvi kupac koga hiljade još čekaju da kupe“, kaže on.

Apple_enthusiasst.jpg

„To je postalo ritual, pa od sada kada kupujem iPhone iz iste prodavnice“, kaže gospodin Pallili, dok to opisuje celu situaciju kao svojevrstan „način komemoracije“ Džobsu, bivšeg izvršnog direktora Apple-a koji je umro 2011.

Dok ga je njegova porodica ranije grdila da „troši novac na luksuznu robu“, sada su popustili, kada su verovatno videli sa kim imaju posla.

„Rekli su mi da ne vredi trošiti toliko novca jer će najnoviji model biti pušten u prodaju u Indiji za 10-15 dana. Ali sada shvataju da je ovo strast i da je ovo moj način odavanja počasti Stivu Džobsu.”

“U stvari, oni su ti koji me sada obaveštavaju o lansiranju novih iPhone telefona i pitaju me kada ću leteti za Dubai da ga kupim. Svi me podržavaju i to je zaista super osećaj!”

Benchmark.

Danas objavljeno

Video igre na koje treba obratiti pažnju u oktobru

Vanja A

Da li vještačka inteligencija već bolje čita sa usana od ljudi?

Vanja A

Twitter nagoveštava kako će izgledati opcija izmijene tvitova

V.R.

Ostavite komentar